La Base de la Marina de València acull des del passat 27 d’octubre la primera gran mostra col·lectiva del centre Àcentmètresducentredumonde de Perpinyà, fundat el juny del 2004 per l’empresari, mecenes i col·leccionista valencià Vicent Madramany. 101 obres de gran format de 33 artistes internacionals, que formen un recorregut pel més destacat de la col·lecció i que els visitants podran descobrir fins al 9 de gener del 2022.

Per poder conèixer amb més profunditat la mostra i la figura de Madramany, La Marina ofereix des del cap de setmana passat visites guiades gratuïtes a l’exposició. Se celebren els dissabtes, diumenges i festius de 11 a 12 hores i no cal fer una reserva prèvia.

La mostra col·lectiva del centre Àcentmètresducentredumonde reuneix més de cent obres que daten des de mitjans dels 60 fins a l’actualitat, i la col·lecció de les quals va ser impulsada pel valencià Vicent Madramany amb un format inèdit de col·leccionisme cooperatiu.

Amb aquesta exposició, la Marina ha volgut reivindicar la figura de Madramany, impulsor de la internacionalització de les cooperatives agràries valencianes, i la seua col·lecció d’art contemporani, que és una mostra significativa de la pintura europea actual i de la manera particular d’entendre l’art contemporani de l’empresari i el col·leccionista.

La pluralitat de llenguatges estètics de la col·lecció iniciada per Madramany queda perfectament representada a la mostra, comissariada per Artur Heras i Josep Salvador, on es poden admirar obres d’artistes internacionals com Valerio Adami, Lucebert, Ben Vautier, Jean Le Gac, Pat Andrea , Toni Bevan o Claude Viallat i valencians com Armengol, Javier Chapa, Adrià Pina, Chema López, Boix, Heras, Santiago Ydáñez, Tania Blanco, Mery Sales, Carolina Ferrer o Ernesto Casero.

L’exposició es pot visitar de dimarts a divendres de 12:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 hores, dissabtes de 10:00 a 19:00 hores (horari ininterromput) i diumenges de 10:00 a 15: 00 hores. Els dilluns la mostra estarà tancada al públic excepte els dilluns festius que tindran el mateix horari que els diumenges.