Plataforma per la Llengua celebrarà aquest dissabte, 4 de juny, a Alboraia la primera edició de la Festa pel Valencià. A partir de les 10 h. la Terrassa Lumière acollirà una jornada amb activitats culturals gratuïtes de foment del valencià. A les 12 del migdia, els primers a pujar l’escenari seran Ramonets, una banda de rock en valencià dirigida al públic familiar, que presentarà a la Festa per la Llengua el seu nou espectacle, ‘Flipa’. A les 16 h. serà el torn de Toni de l’Hostal, un artista polifacètic nascut a l’Alcúdia amb més de vint anys d’experiència.

El plat fort de la vesprada serà l’actuació d’El Diluvi, programada a les 19 h. La banda de l’Alcoià, de «mestissatge mediterrani», presenta ara el seu sisè disc, ‘Present’, que es podrà sentir com a novetat al concert a Alboraia.

La Festa per la Llengua també serà un espai de promoció de la cultura popular i, per això, hi participaran la Jove Muixeranga de València, a les 10:30 h, i la Colla de nanos i gegants dels xirimiters de Castelló de la Ribera, a les 17:30 h. A més, també s’oferiran tallers i mostres de cultura tradicional i hi haurà parades d’associacions al voltant de la Terrassa Lumière.

La festa és gratuïta, tot i que funcionarà a partir d’un sistema de taquilla inversa, que permetrà fer-hi una aportació econòmica.

La Festa pel Valencià aspira a augmentar la difusió dels grups musicals actuals que canten en valencià. La trobada també vol servir per a reivindicar els drets lingüístics dels valencianoparlants i la necessitat d’ampliar l’oferta cultural en valencià.