Cultura monta una trobada de festivals de cinema de la Comunitat Valenciana

Presenten una versió actualitzada del mapa interactiu del certaments de cinema, durante les jornades en la Filmoteca Valenciana

FotoPa

FotoPa / Levante-EMV

María Bas

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l’Institut Valencià de Cultura, ha organitzat per a dilluns 27 i dimarts 28 de novembre, en la Filmoteca Valenciana, les jornades FestiMapp, una trobada dels festivals de cinema de la Comunitat Valenciana que compta amb el suport de la Càtedra de Polítiques Culturals Valencianes de la Universitat de València. La sexta edició d’estes jornades, que se celebren cada dos anys, ha sigut presentada pel director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, i el director de la Càtedra de Polítiques Culturals Valencianes, Antonio Ariño, davant d’una trentena de responsables de festivals de cinema valencians.

Enquesta biennal

A continuació, s’ha donat a conéixer la primera part de l’Informe FestiMapp 2023, elaborat per les gestores culturals Irene Liberia i Sara Mansanet amb els resultats d’una enquesta biennal en la qual han participat 57 certàmens cinematogràfics de la Comunitat Valenciana.

Com a novetat d’esta edició, els debats i les discussions virtuals que s’han celebrat durant els mesos d’octubre i novembre entre els responsables de festivals s’han agrupat per províncies, amb la finalitat de fomentar la col·laboració entre els diversos festivals d’Alacant, Castelló i València.

També s’ha presentat l’última versió del mapa interactiu dels festivals de cinema a la Comunitat Valenciana, així com les actualitzacions del directori de festivals ordenats per dates, el calendari actualitzat d’esdeveniments i les notícies més rellevants sobre convocatòries, programes i palmaresos. Totes estes informacions estan allotjades a partir d’ara en una web pròpia dels festivals valencians de cinema.

Intervenció de David Carrón

La jornada d’ahir de matí va finalitzar amb la intervenció de David Carrón, fundador de La Tropa Produce, que va parlar sobre la seua experiència en la producció i l’organització de festivals de cinema i sobre les dificultats i els reptes que s’afronten en el muntatge d’esta mena d’esdeveniments cinematogràfics.

A la vesprada s’han organitzat diversos grups de treball que permetran als representants de festivals compartir millors pràctiques, abordar desafiaments comuns i explorar oportunitats de col·laboració que enfortisquen encara més el teixit cultural format pels festivals cinematogràfics de la Comunitat Valenciana.

Informe de conclusions

Les conclusions d’estos grups de treball es presenten en la jornada del hui dimarts 28 de novembre a primera hora i s’incorporen com a segona part de l’informe d’esta edició. Amb este enfocament participatiu, FestiMapp vol ser un agent actiu per a la millora contínua i la innovació dins de la xarxa de festivals valencians.

Després de la presentació de les conclusions de treball, Claudia Alfonso, de La Visible, dirigirà un panell sobre la gestió de públics i la comunicació en festivals, en què oferirà assessorament sobre màrqueting, comunicació i gestió cultural per a esta classe d’esdeveniments.

La jornada es tancarà amb la presentació de l’Associació de Festivals de Cinema de la Comunitat Valenciana (Fescicom), a càrerec dels membres de la junta directiva provisional Beatriz Hernández i Vicente Seva.