Barnasants porta als escenaris valencians a Albert Pla, Manuel Gerena i Maria del Mar Bonet

El festival torna amb tres noves seus que s’uneixen a l’Octubre CCC i a la Universitat d’Alacant: Ròtova, Ondara i el teatre Calderón d’Alcoi 

Albert Pla

Albert Pla / L-EMV

 Després d’inaugurar a Catalunya la 29a edició el passat 25 de gener amb el col·lectiu de cançó feminista Les Kol·lontai (Sívlia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal), Barnasants torna a la Comunitat Valenciana amb una programació que inclou 14 concerts que tindran lloc al llarg de gairebé 3 mesos. Mantenint el caràcter confederal en col·laboració amb diversos organismes i agents d’un territori que comparteix llengua i cultura, el festival s’iniciarà amb el concert especial d’Albert Pla a Ondara aquest divendres.

«¿Os acordáis?» és el títol d'una de les últimes cançons que Pla va compondre durant la pandèmia, una composició tan llarga com el temps que va durar el confinament. El músic, cantant, escriptor, pallasso i bufó reflexiona amb ironia sobre l'impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a nivell mundial. I ho fa mesclant cançons noves i emblemàtiques de la seua carrera amb algun monòleg i alguna sorpresa per al públic.

Un dels concerts destacats (divendres, 17 de maig, al Centre de Cultura Contemporània Octubre) serà el que oferirà Manuel Gerena, referència del cante rebel i antifeixista de la mà de José Menese o Enrique Morente. L’artista sempre ha estat compromès amb moltes causes i ha demostrat una forta consciència social. Una de les altres presentacions que cal destacar serà la de Pau Alabajos, a la Universitat d’Alacant el 18 d’abril. El cantautor de Torrent presenta la musicació de l’obra del poeta del poble, Vicent Andrés Estellés en el seu centenari.

Entre la programació d’enguany destaquen els concerts de la històrica cantautora Maria del Mar Bonet a Alcoi el 10 de maig, o el de Petita Festa, protagonitzat per Toti Soler, guitarrista imprescindible per entendre la història de la cançó d’autor, i Gemma Humet, eñ 14 de juny al Palau dels Comtes de Ròtova i serà la cloenda de la programació a la Comunitat Valenciana.

A banda de l’estrena de nous treballs discogràfics i la producció de concerts especials, el Barnasants s’ha convertit en un espai de trobada entre els principals artistes del domini lingüístic que tenen com a referència la cançó d’autor. Així doncs, artistes valencians com Hugo Mas, Aina Koda i Oller i Guerra, Lola Bou & Manel Brancal oferiran concerts en el marc del Projecte de Cultura i Cançó d’Autor. A Catalunya hi actuaran Borja Penalba, La Maria, Andreu Valor i Rafa Xambó, Miquel Gil, Pau Alabajos i Tomàs De Los Santos.

Suscríbete para seguir leyendo