Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Va de bo !

En un racó de l'ànima

En un racó de l'ànima levante-emv

El Trofeu El Corte Inglés de Galotxa de forma callada i humil, en un racó de l'ànima de la pilota viu esperançat a recuperar velles esplendors, quan els seus duels congregaven a centenars d'aficionats i ocupaven espais dignes en els indignes espais reservats per a este esport. Camina la Galotxa entristida per sentir les punxades del menyspreu i el pitjor dels sentiments: la ignorància.

Cantava un poeta que ser home és anar caminant cap a l'oblit. Ara, segons estudi encarregat per la Càtedra de la Pilota, la Galotxa ocupa el quint dels llocs en la preferència de les modalitats dels aficionats que van al trinquet...por darrere de l'Escala i Corda, el Raspall, el frontó i els Llargues i un poc per davant de la Pilota Grossa, una modalitat que havia quedat com a peça de museu i que des de fa un temps, dos o tres anys, impulsa la pròpia Conselleria de Cultura. Si ho diu un estudi científic caldrà creure-ho, encara que va dir bé Víctor Agulló, el director d'este estudi, que molts en el trinquet - on es va realitzar l'enquesta- poden confondre Galotxa amb Escala i Corda perquè són jocs molt semblants. No obstant això, una històrica modalitat, i molt viva, inclús dissenyada i mig construïdes en la Ciutat de la Pilota com a joc popular, com les galotxetes de Monòver no apareixen reflectides de manera significativa entre les respostes. Igual és problema de la denominació.

En esta nova etapa federativa, Jesús Fontestad, vella glòria de l'especialitat és l'encarregat de mobilitzar-la. I a fe que ho està aconseguint amb noves idees i reunions comarcals en què es dóna la veu als clubs perquè aporten iniciatives. El simple fet de reunir-se i parlar és important. Els resultats començaran a veure's en breu temps. De moment el torneig d'enguany està eixint redó quant a serietat en els compromisos, qualitat en les partides i sòlida participació. En la primera categoria, reservada per als huit millors equips trobem duríssima batalla per col·locar-se en les semifinals. Kiwa Quart dels Valls, Llançadora Montserrat i Beniparrell lideren la classificació amb 13 punts però Ovocity El Marquesat té 10 amb una partida menys. O siga hi ha quatre equips potencialment amb igualtat de punts. Mobles Guillem Faura no es rendix i pareixen un poc més despenjats els d'Inbomiliaria Palanca Foios, Electrofassar Massalfassar i Albuixech. Les finals es jugaran a Faura. En la competició reservada per a trinquets passa quelcom paregut amb dura batalla entre les formacions de Pobla de Vallbona, Alfara de la Baronia, Alfara del Patriarca i Odontica Riba-roja.

En un racó de l'ànima, qui sap si camí de l'oblit, els hòmens i les dones de la galotxa- també hi ha categoria femenina- treballen per sostindre la dignitat de la seua història.

Compartir el artículo

stats