És quasi impossible. Només una carambola els donaria la classificació per a la final del XVI Trofeu Diputació de València de Frontó. Això no obstant, encara es pot. Puchol II i Bueno van reduir ahir al mínim les seues opcions de poder lluitar pel títol. La victòria de José Salvador i Álex de Paterna per 41 a 31 deixa als de l’Horta Nord a expenses d’altres resultats. Amb només una partida de la fase regular en joc per les dues parelles que jugaren ahir a Canals, ambdues formacions ho encaren de diferent manera. José Salvador i Álex de Paterna també estaran pendents d’altres marcadors i no perquè perillen. El triomf a la localitat de la Costera significa que els seus contrincants ja no poden depassar-los al tauler. Un rival menys de cara a conquerir la competició oficial de la modalitat de les tres parets.

Els comptes estaven clars. L’equip que aconseguira els dos punts escriuria el destí de l’altre. La fortuna va ser blava. Ara, José Salvador i Álex de Paterna encaren l’última partida amb major tranquil·litat. El binomi del de Quart de les Valls comanda el tauler amb sis unitats, mentre que Puchol II i Bueno es queden amb dues unitats per ocupar la quarta plaça. Amb només un joc més en el marcador, el de Vinalesa i el de Meliana haurien abastit una unitat que haguera sigut d’or. Un punt que hauria obert el ventall per a la classificació. Álex va ser el factor diferencial en una partida on els quatre pilotaris van exhibir-se.

Tot depén de la partida del pròxim diumenge a Adzeneta del Maestrat on es mesuraran els dos equips que marxen per davant a la fase regular. De la Vega i Adrián de Quart acumulen quatre unitats, mentre que Genovés II i Tonet IV tenen dos punts i un millor coeficient de tantejos. Només un triomf dels genovesins, i que el duo de l’almussafenc no arribe als 32 jocs que significarien puntuar, evitarien l’adeu a la final de Puchol II i Bueno. En cas contrari, si guanyen De la Vega i Adrián, esta parella i la de Salvador certificarien la classificació matemàtica amb antelació.