El 30 aniversari del Dia de la Pilota va viure dimecres un dels moments més destacats amb el lliurament dels Premis Anuals de la FPV, en un acte en el qual es donaren cita els esportistes, clubs, escoles, administracions i patrocinadors que enguany han sigut distingits per la seua tasca en favor de la pilota.

Els fills de Paco Cabanes recolliren el premi pòstum al mite. | FEDPIVAL

Entre ells figuraven els jugadors més destacats per la seua trajectòria en la passada temporada. Del mon professional de l’escala i corda figuraven Puchol II, com a millor jugador, i Alvaro de Massalfassar, com a jove més destacat. Respecte al mon de la raspall va ser Tonet IV el jugador més valorat, sent Vicent de Xeraco el guardonat com a jove revelació de la modalitat. Pel que fa a la vessant femenina, Victoria de Valencia va ser escollida com a millor jugadora, i la jove Irene de Massamagrell fou guardonada com a millor promesa.

Els premis de promoció «Paco Cabanes» varen recaure en les escoles de Nàquera i Almenara, així com en el club de Crevillent, pel seu important treball donant a conèixer la pilota en les seues localitats.

ADN Valencià fou el medi de comunicació guardonat per la seua tasca de promoció, gràcies al seu treball de difusió en les xarxes socials de les partides de pilota. La col·laboració de l’Ajuntament de Massalfassar també fou reconeguda, ja que constantment ajuda a les competicions en les seues instal·lacions. El recolzament de l’empresa Edicom a les competicions de pilota també ha estat reconegut amb el premi de promoció i suport a la base, ja que ajuda de manera molt important a les bases.

Respecta a la trajectòria esportiva, el jugador de .frontó Lemay, recentment retirat, va ser guardonat per una extensa i destacada participació en els campionats de frontó.

Per últim, el jugador i mite de totes les modalitats de la pilota valenciana, Paco Cabanes «Genoves», va rebre el seu reconeixement a títol pòstum. El guardó el varen recollir els seus fills Jose i Paco, en el lliurament més emotiu de tot l’acte.