La federació comença la seua nova era amb xifres rècord

Després de tres mesos de competició i 132 partides, les cinc grans lligues professionals de pilota han llançat xifres molt positives

fedpival. valència

El mes de desembre passat la Federació de Pilota Valenciana anunciava un nou model de gestió global que emparava tota la pilota en una única estructura, atenent els diferents estaments en la presa de decisions i professionalitzant les competicions. Este projecte arrancava oficialment el 9 de gener amb la presentació d’una de les seues grans novetats: les Lligues CaixaBank. Després de tres mesos de competició i 132 partides, les cinc grans lligues professionals han llançat xifres molt positives com les més de 700 persones que van viure la final d’escala i corda Pro1 en Pelayo, les 300 que van omplir el trinquet d’Orba en la final de la Lliga CaixaBank de raspall femení Pro1 o les 500 que van viure la final de raspall Pro1 al trinquet de Piles.

La jornada inaugural va acollir prop de 300 persones en el trinquet de Vilamarxant, on es va poder comprovar l’expectació d’este campionat que ha recorregut 27 trinquets de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. Cadascun d’ells ha acollit diverses partides de les 132 disputades fins al 29 de març. Comptant la fase regular, semifinal i final, en la Lliga CaixaBank d’escala i corda Pro1 s’han celebrat 33 partides, mentres que en Pro2 han sigut 21. En la Lliga CaixaBank de raspall femení Pro1 s’han jugat 22 partides i 36 en la categoria masculina. La lliga de raspall Pro2 es va tancar amb 20 partides.

«En general, l’assistència als trinquets durant aquesta Lliga CaixaBank ha crescut moltíssim. Els propis jugadors ho destaquen», destaca el trinqueter i coordinador de raspall professional Emi Peris.