La mort d'un xiquet de Petrer que va acudir cinc vegades a urgències mèdiques en un interval de quatre dies per un fort mal de panxa serà investigada judicialment. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d'Elda, de guàrdia quan el menut de huit anys va perdre la vida, ha obert diligències prèvies després que la família es personara en la seu judicial, quan es va produir la mort fa just una setmana, per a sol·licitar que se li practicara una autòpsia forense. El jutge de guàrdia així ho va establir però no hi ha encara investigats ni, de moment, hi consta cap denúncia contra ningú. S'està, per tant, a l'espera de conéixer l'informe del resultat definitiu de l'autòpsia.

El Departament de Salut d'Elda ha emés un comunicat en el qual «lamenta profundament la defunció del menor i es posa a la disposició de la família per a col·laborar en l'aclariment dels fets que han desembocat en aquest trist succés». Des que la direcció mèdica de l'Hospital General Universitari d'Elda va tindre coneixement dels fets, ha recaptat tota la informació clínica per a aclarir les circumstàncies que van derivar en la defunció del xiquet.

«Els resultats d'aquesta investigació contribuiran a aclarir les causes d'aquesta defunció», s'assegurava ahir en el comunicat. El Servei de Pediatria de l'Hospital d'Elda ha facilitat a la família tots els informes clínics que ha sol·licitat. No obstant això, des de la direcció mèdica s'adverteix que l'autòpsia del menut s'ha fet a l'Institut Anatòmic Forense d'Alacant, per la qual cosa el centre hospitalari no coneix quin n'és el resultat.

Un mal de panxa agut

En una esquinçadora intervenció en un vídeo que ja s'ha fet viral, la seua mare es queixa, sobretot, perquè cap dels metges que van atendre el seu fill li va fer les proves necessàries per a determinar la patologia que presentava. Assegura que no li van fer ni una ecografia, ni una analítica de sang. Per això, clama perquè es faça justícia. «No vull diners, només que no torne a passar», insistia. 

La defunció es va produir el passat dimecres 28 d'octubre al matí però el xiquet ja presentava, des del dissabte anterior, un quadre continuat de vòmits i es queixava d'un dolor tan agut d'estómac que li dificultava fins i tot la respiració.