L’Hospital General d’Elx ha detectat dos casos de pacients portadors de la nova soca britànica de coronavirus. Es tracta dels dos primers casos d’aquesta variant de la COVID que es detecten a la Comunitat Valenciana. La troballa s’ha confirmat després de seqüenciar genèticament les mostres de dos malalts de coronavirus amb sospita que foren portadors d’aquesta variant del virus, segons va confirmar ahir Antonio Galiana, investigador principal del Servei de Microbiologia de l’Hospital General d’Elx.

Aquest centre sanitari forma part, juntament amb l’Hospital General d’Alacant, del consorci nacional Seqcovid, encarregat de seqüenciar mostres de pacients de COVID per a determinar els patrons de transmissió del virus. Amb aquesta troballa, la Comunitat Valenciana se suma a altres autonomies, com Madrid, que ja han detectat casos d’aquesta nova soca. El problema d’aquesta variant és que és molt més contagiosa.

Segons ha pogut saber aquest periòdic, els pacients en els quals s’ha detectat la variant són espanyols i un d’ells hauria viatjat recentment al Regne Unit.

Casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana més enllà de la soca britànica

Respecte a l’actualització de dades, la setmana de Nadal ha deixat casos nous de coronavirus en 293 municipis valencians amb 5.247 casos notificats, segons l’actualització per municipis que publica cada setmana la Conselleria de Sanitat. En cinc d’aquests municipis s’han notificat més de cent casos. La situació més preocupant continua sent la de la ciutat de València, amb 985 contagis més des del 23 de desembre, amb la qual cosa el Cap i Casal té una incidència acumulada de proves PCR positives de 342,7 per cada 100.000 habitants. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), una incidència acumulada superior a 250 es considera de risc extrem.

També han vist créixer el nombre de contagis en aquests últims sis dies les ciutats d’Alacant (278 casos més del 23 al 29 de desembre), Elx (161 positius), Sagunt (130 contagis) i Alcoi (125 casos).

La Conselleria de Sanitat també ha registrat i assignat al seu municipi corresponent 97 defuncions per coronavirus en 45 municipis durant la setmana de Nadal.

Ja hi ha dos casos de la soca britànica a la Comunitat Valenciana. S’han detectat a Elx.

Morts a València per la COVID-19

L’actualització de dades desagregades confirma que València és el municipi més afectat, amb 29 morts (i un total de 525 morts des de l’inici de la pandèmia). Alcoi és el segon municipi més afectat, amb set decessos (109 des del mes de març), seguit del Verger, Paterna i Vila-real, amb tres; i Alaquàs, Alacant, Benidorm, Castelló de la Plana, Cheste, Dénia, el Campello, Elda, la Pobla de Vallbona, Mislata, Orihuela i San Antonio de Benagéber, amb dos. Aquestes defuncions no tenen per què haver-se produït en els últims set dies, però sí que s’han comptabilitzat i s’han assignat al seu municipi en l’última actualització publicada ahir.

Les xifres confirmen les tendències detectades la setmana anterior, com a conseqüència del pont de desembre, que va elevar el nombre de casos i d’hospitalitzacions. D’aquesta manera, la ciutat de València ha registrat 2.722 PCR positives en els últims catorze dies (amb una incidència acumulada de 342,7 casos per cada 100.000 habitants). La tendència dels últims catorze dies també és molt preocupant a Alcoi, amb 382 PCR positives en les últimes dues setmanes, per la qual cosa presenta una incidència acumulada de 647,52 casos per cada cent mil habitants.