Després d’un 2020 en què s’ha jugat als videojocs més que mai, el 2021 promet més encara: una temporada carregada de títols —des de superproduccions a projectes independents— destinats a fer que els usuaris puguen evadir-se d’un escenari incert.

Els títols que veuran la llum enguany prometen posar a prova i traure el màxim partit a la nova generació de consoles que van arribar amb dificultat al novembre. Hi haurà opcions per a tots els gustos: entregues noves de sagues consagrades com Halo Infinite, xicotetes històries independents com l’existencial 12 minutes o esperades segones parts com la de God of War, que es va alçar com el millor joc de l’any en el ja llunyà 2018.

Tardor de 2021 exclusiva de XboxSeries X/S i PC

El seu retard va ser un dels més sonats de 2020: anava a ser la gran exclusiva del llançament de la nova consola de Microsoft, però les crítiques de les primeres imatges del joc van ser tan dolentes que es va posposar. Els seguidors de la saga esperen des de 2015 un capítol nou i aquesta promet ser una de les entregues més ambicioses, amb la qual 343 Industries vol marcar un punt i a part.

Ps5, Xbox Series i PC

El títol reprén el gir emprés per Resident Evil 7, que s’allunya dels zombis característics de la saga per a introduir elements del cinema de terror modern. La trama estarà ambientada a l’Europa de l’Est i combina elements fantàstics amb l’amenaça biològica.

Totes les plataformes

La nova entrega de la saga d’Ubisoft es trasllada a l’illa de Yara, un lloc inspirat en la Cuba de Fulgencio Batista i amb el roín de Breaking Bad, Giancarlo Expósito, com a protagonista. Els jugadors es converteixen en guerrillers que tractaran d’alliberar l’illa del poder corrupte del mandatari.

Ps5 i Ps4

La segona entrega d’aquesta saga és una de les exclusives de Sony més esperades de 2021. Els jugadors recorreran al costat d’Alloy tot un nou territori d’Amèrica en el qual descobrirà ciutats afonades, muntanyes imponents, riques cultures i nous personatges, i on també s’enfrontaran a nous secrets i amenaces.

Totes les plataformes, 20 de gener.  

El videojoc serà el huité assalt de l’Agent 47. L’assassí a sou torna a recórrer el món per a eliminar els seus objectius sense alçar sospites. En aquest capítol es trasllada als gratacels de Dubai o a paratges naturals de Dartmoor (Regne Unit).

Totes les plataformes

Els fans de la saga tindran enguany un nou joc sobre la saga, que viatja fins a 1800 a la recerca dels orígens de Hogwarts. La creadora del personatge, JK Rowling, no ha participat en el projecte, però sí que té l’aval d’Avalanche Studios (Rage 2) i Warner Bros.

Ps5

Després de l’èxit de crítica i públic de 2018, Santa Mónica Studio escriu un nou capítol de l’exili de Kratos en la mitologia nòrdica. L’anterior joc va ser un dels moments cim de la Ps4 i va deixar molts caps per lligar. Aquesta nova i ambiciosa superproducció tindrà com a rerefons el Ragnarök, la batalla final dels déus i la fi de l’univers.

El jugador viu un angoixant bucle de dotze minuts en què algú entra a la seua casa i mata la seua dona. El que havia de ser una nit romàntica es converteix en un malson que es repeteix una vegada i una altra, mentre el jugador tracta d’evitar-ho. Aquest projecte independent produït per Annapurna arribarà al llarg de l’any a Xbox i PC.

Ps5

La nova aventura intergalàctica de Ratchet i Clank arribarà a la nova consola de Sony amb una història en la qual s’enfronta a un emperador d’una altra realitat en un viatge per diverses dimensions acompanyat per coneguts personatges de la saga i noves incorporacions com Lombax.