Presidència de la Generalitat no preveu, en aquest moment, un confinament domiciliari malgrat la insistència aquest matí de Compromís i Podem, els socis del PSPV en el Govern autonòmic, en aquesta mesura, davant de l’augment de contagis de COVID-19 dels últims dies.

Fonts de l’entorn del cap del Consell, Ximo Puig, han assegurat que demanar el tancament de la ciutadania no està sobre la taula. Almenys, ara i en els pròxims dies.

La prioritat, afirmen, és assegurar el compliment de les mesures en vigor i avaluar-ne el funcionament. Les últimes restriccions es van aprovar el passat dia 7 i es considera que es necessita un mínim de set a deu dies perquè comencen a tindre efecte. Per tant, hauria de començar a veure’s com han funcionat entre els dies 14 i 20 d’aquest mes.

Davant de la posició dels socis en el Consell, l’actitud que defensen al Palau és “sang freda” davant d’uns dies durs, perquè “no es poden adoptar mesures noves cada dia sense avaluar les que s’han anat prenent”, segons les fonts esmentades.

Confinament, tancament perimetral i toc de queda a València

Aquestes fonts subratllen, així mateix, que la Comunitat Valenciana és una de les autonomies amb unes limitacions de mobilitat més severes. Ja ho era abans de Nadal, quan va ser l’única que va prohibir els viatges a altres territoris fins i tot entre familiars. I ho és des del dia 7, argumenten, amb el confinament de 26 municipis, l’avançament del toc de queda a les 22.00 hores, el tancament de l’hostaleria a les 17.00 i la reducció dels aforaments en locals comercials fins al 30 %.

Aquestes mesures suposen en la pràctica un “semiconfinament”, ja que es restringeixen molt les possibilitats de mobilitat. Ja s’ha vist en l’últim cap de setmana, agreguen des de l’entorn de Puig.

Puig no es mostra a favor d’un altre confinament domiciliari a la Comunitat Valenciana

Presidència entén, a més, que hi ha un marge de mesures encara, si aquestes foren necessàries, abans de demanar el confinament dels ciutadans a les seues cases, decisió final que competiria al Govern d’Espanya. Es podrien restringir les reunions encara més, així com el règim d’obertura de comerços i d’hostaleria, entre altres possibilitats.