El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, va denunciar ahir l’increment de robatoris en domicilis particulars de la ciutat de València, que «s’han estés des de l’Eixample a Abastos i Peris i Valero». Giner va alertar que «alguns robatoris s’han produït, fins i tot, amb els veïns dins de casa», i va exigir a l’alcalde, Joan Ribó, que el problema «ha d’atallar-se de manera urgent». «Els robatoris s’han estés per Arrancapins, la zona de la plaça d’Espanya, Pérez Galdós, Giorgeta, Gran Via Ramón y Cajal i Peris i Valero, entre d’altres», va lamentar Giner.

Per la seua banda, el regidor Narciso Estellés va destacar que «les dades no menteixen» i que «València ha canviat la seua tendència de ciutat tranquil·la a ciutat insegura, ja que, durant tot el 2020 (dades fins al tercer trimestre), els robatoris amb força en domicilis, establiments i altres instal·lacions van ascendir a un total de 2.578», va explicar.

Segons Estellés, és «molt preocupant» que «el tercer trimestre de l’any, després de la primera onada de la pandèmia, es duplicaren els robatoris a la ciutat en domicilis». El regidor va comentar també que «Delegació de Govern i el regidor de Protecció Ciutadana trauen pit del descens dels delictes de 2020 respecte a 2019 a la ciutat, però és que l’any anterior no hi havia pandèmia ni controls».

La Delegació de Govern, d’altra banda, va explicar que, quan es va detectar un repunt de la delinqüència en aquests barris, es va activar un dispositiu policial «amb un bon resultat, perquè es va assestar un colp contra dos grups organitzats que hi actuaven. Va ser per les dates de la festa de Reis». «Des d’aleshores, no s’han detectat més incidències per robatoris», van afegir.