No està convocada encara, però el cap del Consell, Ximo Puig, ultima reunir la comissió interdepartamental d’actuació contra la pandèmia amb l’objectiu de prorrogar les restriccions que hi ha en vigor fins al dia 14. La reunió tindrà lloc, possiblement, demà dijous, segons les fonts consultades.

La comissió interdepartamental es va reactivar a principis de desembre i integra bona part dels consellers, encapçalats per Puig; els dos vicepresidents, Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau; i la titular de Sanitat, Ana Barceló. L’òrgan, que no es reunia des de març de 2020, va recobrar activitat després de les protestes de Compromís per la falta de cooperació en la presa de decisions sobre la pandèmia del coronavirus. Des d’aleshores, ha sigut l’organisme que ha anat aprovant les mesures per a intentar frenar la tercera onada.

La nova convocatòria es produirà en un moment en què el virus comença a remetre, si bé les xifres de morts continuen tocant rècords. Malgrat aquesta situació de començament de baixada dels contagis, totes les declaracions de Puig en l’última setmana han anat encaminades cap a una prolongació de les restriccions. És el que els investigadors als quals consulta periòdicament el cap del Consell li van aconsellar en la seua reunió de la setmana passada. Oltra i altres càrrecs de Compromís també s’han manifestat en aquesta línia.

Pròrroga de les restriccions a la Comunitat Valenciana

La incògnita, com va avançar aquest diari, és si la pròrroga serà d’una setmana o durant quinze dies, fins a l’1 de març. Les mesures s’han anat adoptant fins ara habitualment per a períodes de dues setmanes. Està per veure si alguna limitació concreta es podria relaxar.

Restriccions a la Comunitat Valenciana: Puig reunirà la cúpula per a prorrogar les mesures contra el coronavirus. Eduardo Ripoll

A més, caldrà veure la influència que hi pot tindre la pressió de l’hostaleria, després de la sentència del TSJ del País Basc que permet reobrir els bars d’aquell territori. En principi, la posició del Consell és la de mantindre, de moment, el tancament de l’hostaleria, ja que la situació de la pandèmia no està controlada.