L’1 d’abril. Aquesta és la data en la qual s’espera iniciar la vacunació massiva a la Comunitat Valenciana, un inici que dependrà, però, de “si les farmacèutiques compleixen” en l’enviament de dosis contra la COVID i la sanitat valenciana compta amb vials suficients per a començar una immunització a gran escala.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control a les Corts. Durant la seua intervenció, ha especificat que aquesta es durà a terme en 161 municipis de la Comunitat Valenciana amb punts de vacunació massiva. Així, ha indicat que aquests punts estaran a les tres capitals de província, a les ciutats de més de 50.000 habitants i en 145 localitats més, i que la ubicació d’aquests es fixaran conjuntament amb els departaments de salut i les autoritats locals.

El Consell espera vacunar massivament l’1 d’abril en 161 municipis

A més dels llocs, Puig ha revelat que aquesta tasca la durà a terme personal propi de la Conselleria, amb el suport de les mútues, que ja estan vacunant personal sociosanitari, i personal d’infermeria voluntari ja jubilat que s’ha inscrit en una borsa que han obert els col·legis professionals.

“La vacunació és la nostra gran empresa”, ha expressat el cap del Consell des de la tribuna, una tasca en la qual ha assegurat que “hem de contribuir tots per tal d’anar avançant en la immunitat, fonamental per a recuperar l’economia i la vida”.