La Mancomunitat de l’Horta Sud, juntament amb Xarxa Joves.net, ha organitzat unes jornades dirigides a tècnics de joventut i igualtat dels municipis de la comarca que tenen com a objectiu fomentar la coordinació i generar sinergies entre els dos departaments per a promoure, d’una manera més efectiva, la igualtat entre la joventut.

La jornada, que s’ha desenvolupat al Centre Jove de Xirivella, ha comptat amb la presència de la presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Eva Sanz; la directora general de l’Institut Valencià de la Dona, María Such; el director general de l’IVAJ, Jesús Martí; el director de la Xarxa Joves.net, Sergio Gómez; i l’alcalde de Xirivella, Michel Montaner.

“Afortunadament, disposem de dues xarxes molt potents, la d’igualtat i la de joventut, amb línies i filosofies de treball compartides i que, conjuminant-les de manera coordinada, podem promoure actuacions més efectives i amb més incidència en la joventut”, ha comentat durant la inauguració la presidenta de la Mancomunitat, Eva Sanz.

Durant el matí, el personal tècnic va tindre l’oportunitat de conéixer projectes i programes dirigits a l’adolescència i a la joventut, realitzats en diferents ajuntaments, com a exemple de la quantitat d’actuacions que s’estan duent a terme en aquest sentit i que abasten des de la prevenció de la violència de gènere i les agressions sexistes a la promoció de les relacions igualitàries en l’àmbit de la parella, la coeducació, la corresponsabilitat o la participació social de la joventut.

Nou tècnic de joventut

La Mancomunitat de l’Horta Sud disposa, des de fa dos anys, d’una unitat d’igualtat amb una agent i una promotora que, des de l’entitat intermunicipal, coordina campanyes i accions amb els municipis de la comarca. A més, l’administració comarcal va incorporat, fa poques setmanes, un tècnic de joventut que farà també funcions de coordinació amb la resta de tècnics municipals de l’Horta Sud.