La Comunitat Valenciana és la regió espanyola que més ha millorat el seu rendiment en innovació des de l’any 2014, segons el Quadre d’indicadors de la innovació regional que ha publicat la Comissió Europea, en el qual el territori valencià ha ascendit 29 posicions respecte a l’informe anterior, que data de 2019.

Tal com va informar ahir la Generalitat en un comunicat, la Comunitat Valenciana, que ocupa la posició 128 d’aquest escalafó europeu, també ha millorat la seua situació respecte a la resta d’autonomies espanyoles, segons els resultats d’aquest estudi tècnic. D’aquesta manera, en tot just dos anys, el nivell d’innovació de la Comunitat Valenciana ha pujat un esglaó, de moderat a “moderat +”, i se situa a un escaló de Madrid i del País Basc, que encapçalen la classificació nacional, totes dues en la categoria de regions “fortes -”.

Si bé l’informe assenyala que en els últims set anys totes les autonomies han millorat el seu rendiment en relació amb la mitjana de la UE, la Comissió Europea destaca expressament la fortalesa de la progressió de la Comunitat Valenciana, que, amb un 18,3 %, lidera el creixement nacional per davant de Catalunya, Navarra o Madrid.