L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, del PP, ha remodelat el seu equip de govern per a “donar un impuls nou” a la gestió i afrontar “els reptes” de la segona meitat de legislatura. El més cridaner és que ha retirat la Regidoria d’Educació a la regidora de Ciutadans Raquel Merchán, que ara assumeix Participació Ciutadana. Mentrestant, Educació, en un moment clau per a la construcció del més que necessari segon institut, la portarà ara Pilar Cabrera, del PP, que manté Cultura, Dinamització del Barri Antic, Patrimoni Històric i Monumental, Arxiu Municipal i Projecte Edusi.

L’alcaldessa ha creat dues regidories noves, la de Benestar Animal, que portarà la regidora popular Ana Perles, i la de Desenvolupament Sostenible, que gestionarà el portaveu de Ciutadans Juan Manuel del Pino, que manté Territori, Paisatge Urbà, Planejament Urbanístic, Cicle Integral de l’Aigua i Medi Ambient. Aquesta nova competència de Desenvolupament Sostenible se centrarà en la captació de fons europeus i l’eficiència energètica.

Paco Avargues, del PP, que continuarà portant Promoció Econòmica i Turisme, passarà a dirigir la Regidoria de Festes, que fins ara assumia Ana Perles. Aquesta seguirà amb Esports i Sanitat i, a més de Benestar Animal, portarà Agermanament, amb la finalitat de potenciar la vinculació amb Oppenheim i El Puerto de Santa María.

A més de les delegacions de Contractació, Hisenda i Règim Interior, Fernando Ortiz (PP) s’encarregarà ara de la gestió dels Recursos Humans, que dirigia fins al moment Ana Perles, amb la finalitat de centralitzar en una única persona totes les regidories de funcionament intern i millorar així la coordinació d’aquestes.

Hilde Backaert, també del PP, continuarà exercint les mateixes delegacions que fins ara, englobades en una nova àrea denominada Bon Govern, Transparència i Innovació, que inclou les competències relacionades amb la informació a la ciutadania, Oficina d’Atenció al Ciutadà, comunicació, smart city i informàtica.

La popular Noelia Císcar continuarà assumint Inclusió Social, Igualtat, Família i, com a novetat, serà la portaveu del grup municipal del PP en substitució de Paco Avargues. Deixarà Participació Ciutadana, que passarà ara a les mans de Rebeca Merchán, que continuarà sent la regidora de Joventut i Persones Majors.

Domingo Sánchez (PP) continuarà portant les mateixes delegacions: Cementeri, Trànsit, Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Neteja Viària i d’Edificis Públics, Enllumenat Públic, Gestió de Residus i l’àrea de Qualitat Urbana, que passarà a denominar-se Qualitat i Imatge Urbana, des de la qual dirigirà les obres i infraestructures que s’escometen al municipi.

El també popular Matías Torres assumirà Port i Pesca, que fins ara exercia Paco Avargues, i continuarà exercint les funcions de regidor d’Urbanitzacions (asfalt, neteja i condicionament), Parcs i Jardins, Emergències i Protecció Civil, Transport Públic, Platges, Delegats de Zona i Pintura Viària.