Les comunitats traslladaran demà, dimecres, al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) la conveniència d’administrar una tercera dosi contra la covid en les residències de majors, encara que la inclusió d’aquest col·lectiu dependrà de la Comissió de Salut Pública, que es reunirà dijous.

Aquest dimarts, la directora de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS), María Jesús Lamas, ha subratllat que la decisió de vacunar els majors “no crec que tarde”, ja que, segons ha dit, només està pendent del dictamen de Salut Pública.

Diverses comunitats ja van plantejar, en l’última reunió de l’Interterritorial, una tercera dosi addicional en les residències de majors, per ser aquestes persones especialment vulnerables al coronavirus. Castella-la Manxa i Castella i Lleó ja s’han manifestat a favor d’aquesta dosi de record, i la Comunitat Valenciana serà una de les que la portaran a la taula del CISNS.

En el passat Consell Interterritorial, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar que les comunitats podrien començar immediatament a inocular una dosi addicional de la vacuna a persones en “situació d’immunosupressió greu”.

De moment, aquest grup només inclou persones amb trasplantament sòlid (uns 60.000 a Espanya), receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics (uns 20.000) i malalts en tractament de determinats fàrmacs, la qual cosa suma un total de 150.000 pacients.

A més, el Consell analitzarà la situació de la pandèmia, que continua perdent força, i la campanya de vacunació, després que Sanitat haja pausat les comandes setmanals de vacunes fins al 20 de setembre “per a optimitzar l’estoc a escala nacional”. En aquest moment, les comunitats tenen 7,1 milions de dosis emmagatzemades.