Javier Pereira, sis dies després d’oficialitzar el seu traspàs al Llevant, aterra hui al matí des de Xangai per a iniciar, definitivament, la seua nova aventura a València, ciutat que el va acollir durant dos anys en la seua etapa com a segon de Juan Ignacio Martínez i que li obri novament les portes amb l’objectiu, en condició de primer entrenador, de deixar l’equip d’Orriols en l’elit del futbol espanyol. Després de la tasca que ha realitzat a distància i la primera presa de contacte del cos tècnic, amb Agustín Izquierdo i Pedro López al capdavant, amb el primer equip, l’entrenador extremeny dirigirà la seua primera sessió de treball en les instal·lacions de Buñol per a preparar el partit d’aquest dissabte contra el Getafe. A més de l’entrenament de hui, el de Badajoz tindrà dos dies més per a preparar la seua estrena en la banqueta del Ciutat de València i, entremig, serà presentat davant dels mitjans. Serà el procés que haurà de dur a terme Pereira després de complir amb la quarantena que li va impedir eixir de la Xina, ja que al país asiàtic mantenen les restriccions pel coronavirus. No obstant això, la seua nova etapa en el Llevant ja és tota una realitat.

El Getafe, de fet, serà l’equip que marque l’esdevindre de Javier Pereira al capdavant de la banqueta d’Orriols, tal com va succeir en l’últim canvi que es va produir en la parcel·la tècnica. Paco López es va estrenar en 2018 contra l’equip azulón al Coliseum Alfonso Pérez i va véncer, tallant una ratxa de cinc mesos sense conéixer la sensació de la victòria. En un partit en el qual al Llevant li va tocar patir, Coke Andújar, en el tram final del xoc, va caçar un servei de cantonada per a posar un u a zero en el marcador que va ser definitiu. Des d’aquell instant, l’equip granota va iniciar una carrera cap a la permanència en la qual va marcar diferències i va sumar, amb Paco López al capdavant, huit victòries, un empat i tres derrotes, a més de deixar partits memorables. Uns números que perduren en la història de l’entitat llevantinista.

Atés l’últim precedent, el Llevant vol que l’etapa de Javier Pereira tinga un efecte similar: que trenque la barrera de huit partits sense guanyar aquesta temporada, que elimine els fantasmes que volen sobre els voltants del Ciutat de València i que reactive un equip que té múltiples virtuts, encara per despertar. Getafe serà el punt de partida d’una aposta, en tota regla, de la direcció esportiva, feta a consciència i amb la qual s’espera que el tir siga encertat. Una nova etapa es cou a Orriols.