Els veïns de Benissa han mostrat el seu rebuig al col·legi privat que la Fundació Abargues de la localitat vol instal·lar en uns terrenys de la seua propietat en la carretera que uneix el municipi amb Xaló.

Aquesta entitat té en marxa una sol·licitud per a habilitar aquest centre privat amb capacitat per a 650 alumnes en una parcel·la de 38.000 metres quadrats, un sòl qualificat de no urbanitzable, raó per la qual està obligada a presentar una declaració d’interés comunitari davant de la Conselleria de Territori.

Aquest procés inclou un termini d’exposició al públic del projecte i un grup de veïns ha presentat al·legacions a aquest centre, un document al qual ha tingut accés Levante-EMV.

Segons els veïns, l’entitat disposa de “més de 63.000 metres quadrats”, dels quals 23.000 estan en sòl urbà, i cita en les seues al·legacions que diversos d’aquests terrenys, al terme municipal de Calp, “són compatibles amb l’ús educatiu privat”. Per això, conclouen, “no té la necessitat d’emplaçar aquesta activitat en el medi rural”.

En una altra part, es refereixen a les infraestructures educatives existents a Benissa, i és que la Fundació al·lega en la seua proposta d’actuació que hi ha falta de places al municipi.

Referent a això, assenyalen que en la localitat “els alumnes no tenen alternativa per a assistir a un centre públic entre 0 i 2 anys” (l’única opció és la guarderia que gestiona la mateixa fundació). I afirmen que això es deu a “la tardança de l’Administració en l’increment previst de places públiques” en aquest tram d’edat.

A més, consideren que la proposta del centre “no té una utilitat o un interés social” i no disposa de característiques “diferenciadores de l’oferta educativa actual”, així com que s’han produït de manera pública “mostres de desacord” amb el projecte.