L’entorn que envolta la cala del Moraig al Poble Nou de Benitatxell comptarà, a partir del pròxim estiu, amb un mirador nou i una àrea de descans, al costat de l’accés a la cala Llebeig i el barranc de la Viuda.

La Conselleria de Política Territorial i Obres ha iniciat el concurs públic per a la contractació de l’empresa responsable d’aquesta obra, que té un pressupost de 159.351 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució màxim de quatre mesos. El projecte està integrat en el Programa d’actuacions sobre la costa mediterrània de la Conselleria.

Es tracta de la construcció d’una àrea de descans i d’un mirador en la coneguda com a ruta dels penya-segats, enfront de la cala del Moraig.

En l’actualitat, l’espai està salvatge i només està aclarit en les sendes d’accés. La resta està coberta per vegetació diversa. Encara així, des d’allí es pot veure el Morro Falquí i els xalets més pròxims al penya-segat de la urbanització Cumbre del Sol.

El projecte preveu l’adequació dels accessos a la zona des de la via principal d’accés a la cala del Moraig; la col·locació de mobiliari urbà com ara bancs, taules de pícnic, papereres o pèrgoles; la plantació d’arbratge que proporcione ombra de manera natural, a més de vegetació arbustiva, i la instal·lació de panells informatius.

A més, el mobiliari urbà serà de plàstic reciclat, amb la qual cosa es garantirà la sostenibilitat i la integració amb l’entorn.