Agents de la Policia Nacional van detindre ahir a València un home de 29 anys com a presumpte autor d’un delicte d’odi i lesions, després d’agredir una parella, a la qual va increpar amb insults homòfobs.

Els fets van ocórrer cap a les onze del matí de diumenge, al barri Ciutat Vella de la capital valenciana, quan un home es va interposar davant d’una parella que passejava per la zona per a increpar-los. Pel que sembla, l’home els hauria proferit insults relatius a la seua condició sexual i, seguidament, va escopir a un d’ells i va propinar-li diverses patades a l’altre.

En un primer moment, pel que sembla, el sospitós hauria començat a dirigir-se a la parella amb insults de caràcter homòfob i després hauria escopit a una de les víctimes. Després d’això, els perjudicats haurien intentat allunyar-se del lloc, però el sospitós els va perseguir, va arribar a un d’ells i va propinar-li diverses patades a les cames fins a fer-lo caure a terra, motiu pel qual va haver de ser traslladat a un hospital de València.

Després de conéixer els fets, els investigadors van iniciar les perquisicions i van esbrinar que minuts abans, aquell mateix dia, agents de la Policia Local haurien identificat un home que va espentar un contenidor per a tallar una via pública del centre de la ciutat i que podria ser el presumpte autor de l’agressió.

Gràcies a les indagacions policials, els agents van esbrinar que el sospitós seria la mateixa persona, per la qual cosa van iniciar les gestions per a localitzar-lo. Finalment, l’home, amb antecedents policials, va ser detingut ahir com a presumpte autor d’un delicte d’odi i de lesions. L’arrestat ha passat aquest matí a disposició judicial.