L'Empresa Municipal de Transports (EMT) canviarà en els pròxims dies els noms del 25 % de les parades de la ciutat -unes 300 en total- i modificarà la denominació de les línies 79 i 80, i 89 i 90, respectivament, per les circulars C2 i C3.

Aquests canvis, segons va manifestar el regidor Giuseppe Grezzi, busquen que la xarxa de transport públic «siga més accessible i intuïtiva». Després de valorar-ho amb els membres del Consell Consultiu de l'EMT, el president de l'empresa i la gerent, Marta Serrano, han decidit «canviar el criteri únic de denominar les parades amb l'encreuament de carrers. A partir d'ara, tindrem en compte si estan situades prop d'un punt icònic de la ciutat o una parada de metro, per a atorgar-li aquest mateix nom». D'aquesta manera, serà molt més senzill saber «en quina parada cal baixar del bus en aquests punts que solen atraure una major mobilitat».

Per exemple, en el cas de la C1, es canviarà el nom d'algunes parades com la de l'IVAM, Torres de Serrans, plaça de la Reina o Xàtiva. En total, es canviarà el nom d'una de cada quatre parades de tota la capital valenciana. Afirma el regidor que aquesta campanya compta amb el consens dels tècnics de l'EMT, que han treballat juntament amb l'Associació Valenciana pel Transport Públic.

Per tant, s'introduiran altres novetats en els panells informatius de les parades, en què es mostrarà el recorregut dels autobusos per sentit i amb lletra més gran que l'actual. Així mateix, la renovació de la imatge de l'EMT afectarà els autobusos, i en el cartell frontal que els identifica només figurarà el nom de la destinació.

Fins ara apareixia en els frontals dels autobusos l'origen i la destinació de la línia, «la qual cosa generava alguna confusió a l'hora de saber cap a on es dirigia». «Per això, hem optat per mostrar només el punt de destinació perquè siga més intuïtiu», va dir Grezzi.

A més, a partir de febrer, les línies circulars 79 i 80 es convertiran en la C2, i les línies 89 i 90 en la C3, com la històrica línia 5, que amb el mateix caràcter circular rodeja el centre històric des de 2020 amb el nom de C1.

També es renovaran les imatges de la cara posterior de les parades, en què s'han incorporat nous esquemes de línies, esquemes per sentit i línies circulars completes. Totes aquestes accions pretenen aconseguir un millor ús i comprensió de la xarxa, «pensant sempre en tots els perfils de persones usuàries, especialment les persones majors».