Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

València

300 persones es mobilitzen contra el desallotjament de l’Alqueria Popular

El sindicat va viure una “jornada històrica” en la qual va demanar que l’edifici continue acollint les iniciatives del barri

Veïns de Malilla en la manifestació per l’Alqueria Popular Construint Malilla

Centenars de veïns de Malilla es van manifestar, divendres passat, en contra de la decisió comunicada per l’Ajuntament de traure a concurs públic l’Alqueria Popular, unes instal·lacions que el sindicat ha emprat per a diverses iniciatives del barri des d’abril de 2021, la qual cosa deixa el col·lectiu sense la possibilitat de tornar a accedir-hi.

Amb el lema “L’Alqueria Popular ja és del barri”, 300 persones es van reunir per la defensa de l’espai i per a aconseguir que els projectes veïnals continuen en el barri. Concretament, els veïns empraven l’Alqueria per a dur a terme la seua xarxa d’aliments, activitats culturals i assemblees, després que el sindicat Construint Malilla i la seua xarxa d’aliments Malilla Solidària aconseguiren que el consistori cedira una de les alqueries del barri per a l’ús veïnal, després de “dècades d’abandó institucional de l’espai”, segons han afirmat.

Després que, en 2021, el consistori cedira al sindicat aquest espai, on ha estat duent a terme totes les seues iniciatives, el sindicat assegura ara que “l’Ajuntament va decidir, fa uns mesos, que l’Alqueria havia d’eixir a concurs públic per a ser sortejada entre diferents entitats”. Des del sindicat reivindiquen que, sent un projecte veïnal, no poden enfrontar-se a la burocràcia que suposa presentar-se a un concurs públic i denuncien que “el consistori obliga les diferents associacions a competir per un local, malgrat que hi ha desenes d’espais buits a la ciutat”.

Compartir el artículo

stats