Sanitat crearà sis grans agrupacions sanitàries per a “optimitzar” recursos

Es mantenen les 24 àrees actuals

Sanitat crearà sis grans agrupacions sanitàries per a “optimitzar” recursos

Sanitat crearà sis grans agrupacions sanitàries per a “optimitzar” recursos

J. Hernández

La redistribució de les àrees sanitàries es plasmarà finalment en la creació de sis macrodepartaments que passaran a dir-se “agrupacions sanitàries interdepartamentals”, encara que, en un principi, es va plantejar que podien arribar a ser-ne huit, segons va anunciar ahir el conseller de Sanitat, Marciano Gómez, que també va confirmar que es mantindran les 24 àrees de salut actuals per a afavorir l’“optimització” dels recursos personals, tecnològics i d’infraestructures.

Gómez “espera i confia” que en un termini de mes i mig estiga ja vigent el decret del nou marc normatiu. Amb esta redistribució, “gestionarem millor l’atenció al pacient, ja que tindrà una continuïtat assistencial, i s’incidirà en la millora de les àrees de difícil cobertura”.

Drets dels treballadors

El conseller va assegurar ahir en la seua visita al Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana que gestionaran “pensant en el que és una cosa absolutament inqüestionable, el dret a la salut dels ciutadans de la Comunitat Valenciana, en tots i cadascun dels punts d’esta, des de Vinaròs a Orihuela i des de Tabarca a Requena. La nostra obligació és cobrir amb criteris de qualitat els punts de difícil cobertura”.

Gómez va garantir els drets dels treballadors sanitaris, però, va afegir, “cal recordar que en la Llei d’ordenació de professions sanitàries es preveu la possibilitat de desplaçament”. Sobre la gestió de la pandèmia de la covid i l’auditoria encarregada a quatre experts pel Consell Interterritorial de Salut, el titular de Sanitat va reconéixer que “es va realitzar una bona labor”, encara que, va matisar, al principi “va haver-hi un poc de caos, perquè no sabíem de què estàvem parlant”.

“Del que es tracta és de traure conclusions i ensenyaments perquè, si succeïx una altra vegada això, estiguem perfectament preparats”, va defensar el conseller durant l’acte de reconeixement als donants de sang, 110.000 l’any passat en tota la Comunitat Valenciana.

Suscríbete para seguir leyendo