Alboraia visibilitza en el 8M les desigualtats en la indústria cultural i artística

La Regidoria d’Igualtat presenta una programació, per al 8M, amb propostes culturals i artístiques que conviden a la reflexió

Alboraia celebra el 8M amb programació variada

Alboraia celebra el 8M amb programació variada / A. A.

Una part important de les dones que es van formar per a desenvolupar carreres en l’àmbit cultural i artístic no arriben a registrar mai les seues obres o servicis. És per això que la Regidoria d’Igualtat d’Alboraia, encapçalada per Màbel Redondo Durà, ha presentat una programació pel 8M centrada a visibilitzar la realitat que viuen les dones en la indústria cultural. “És important escoltar les dones i les seues experiències per a fer-les visibles i que coneguem la seua realitat per a poder prendre’n consciència i fer front a la desigualtat”, assenyala la regidora.

La programació comptarà amb ponents com Paz Lloria, Sara Mansanet i Miguel Lorente, en el col·loqui “Violència masclista en l’àmbit cultural”, el 5 de març a les 19 h, al Teatre l’Agrícola d’Alboraia.

El 7 de març, a les 17.30 h, es farà el taller per a totes les edats “Dones visibles”, també al Teatre l’Agrícola. I a les 19 h tindrà lloc el col·loqui “Dones i indústria cultural”, amb Monty Peiró, Vanessa Giner, Cristina Perales, Olaya Alcázar i Anna Montesinos.

Programación en Alboraia.

Programació a Alboraia / A. A.

Bretxa de gènere

Les dades posen de manifest la bretxa de gènere que es produïx en el món laboral: dins de l’àmbit cultural, la representació de les dones cau fins al 39 %, i la capacitat de produir continguts culturals susceptibles de ser distribuïts en el mercat separa les dones 26 punts respecte als homes, segons un informe del Ministeri de Cultura i Esports. Amb això, no només es perd força de treball i capacitat de producció, sinó la possibilitat d’incorporar a la cultura comuna la riquesa que representa les particulars visions del món d’un percentatge important de la població.

La programació comença l’1 de març amb una exposició itinerant sobre escriptores valencianes, i compta amb espectacles de dansa, tallers, teatre, cine, i molt més. Podeu consultar-la en el web municipal www.alboraya.es. El 8 de març es llegirà el manifest institucional, a les 12 h, a la porta de l’ajuntament; i, a les 18 h, s’ha convocat una trobada per a anar a la manifestació de València, a l’estació d’Alboraia Palmaret.

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS