La novel·la 'Després del salt', de Natàlia Gisbert, guanya el XXIX Premi Enric Valor

L'escriptora alcoiana i metgessa de professió ja havia guanyat en 2020 el Premi Isabel-Clara Simó amb Vi i veritat

L'obra premiada se situa a Alcoi i és una ficció de misteri que relata un succés en el paratge del Salt

L'escriptora i el diputat de Cultura.

L'escriptora i el diputat de Cultura. / Levante-EMV

EFE

L'escriptora alcoiana Natàlia Gisbert ha guanyat el XXIX Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià amb Després del salt, un guardó que suma al que havia obtingut en 2020 en el Premi Isabel-Clara Simó amb Vi i veritat, la seua primera obra.

De 34 anys, llicenciada en Psicologia i Medicina i pediatre resident a l'Hospital Universitari de Sant Joan d'Alacant, l'escriptora explica que quan li van comunicar que havia guanyat el certamen no s'ho podia creure, ja que només té una novel·la publicada anteriorment.

L'obra premiada se situa a Alcoi i és una ficció de misteri que relata un succés en el paratge del Salt -un presumpte suïcidi- i les investigacions de la germana de la víctima. És un thriller psicològic.

Recordant Enric Valor

El diputat provincial de Cultura, Juan de Dios Navarro, ha ressaltat la funció del certamen en la posada en valor de la figura d'Enric Valor -un dels escriptors més importants del segle XX en la literatura valenciana- i de la llengua i cultura de la província.

Navarro ha conclòs que l'acte de lliurament del premi -dotat amb 20.000 euros- es durà a terme este estiu al poble natal de l'escriptor, Castalla, i que els concursants que vulguen participar en la pròxima edició tenen fins al 30 de novembre per a presentar les seues obres.

La Diputació d'Alacant organitza el premi des de 1995 i s'ha posicionat com un dels més importants en valencià.

Navarro ha valorat el nivell dels tretze treballs que han concorregut a esta edició i ha recordat “el compromís d'esta institució amb la cultura en general i amb la literatura en valencià en particular, per a transmetre a la societat la riquesa de les nostres arrels”.

Jurat

El jurat d'esta edició ha estat presidit per Navarro i ha comptat com a vocals amb Rafael Poveda, escriptor i enòleg; Isabel Marcillas i María Ángeles Francés, doctores en Filologia Catalana; Vicent Ferrán García Perales, professor titular de la Universitat CEU Cardenal Herrera; Carol Borrás, llicenciada en Comunicació Audiovisual, i el filòleg Carlos Ferrer.

Suscríbete para seguir leyendo

TEMAS