L’Ajuntament de Pedreguer ha organitzat diferents activitats culturals, a més del manifest contra la violència de gènere, per a visibilitzar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere, que se celebra el proper 25 de novembre. Amb el lema «Sumem en feminisme, restem en violència de gènere», la Comissió d’Gualtat d’este consistori de la comarca de la Marina Alta, amb la col·laboració del Col·lectiu de Dones de Pedreguer Femme Força, vol fer front de manera visible al masclisme.

Els actes preparats per l’Ajuntament de Pedreguer s’avançaran al dia internacional i ja començaran demà, diumenge 22 de novembre, amb l’obra Rita Trobador, de la companyia Esclafit Teatre. La representació, que tindrà lloc al Rockòdrom a les 19 hores, narra tres històries en una, la de tres dones valentes: Azalais, trobairitz; Isabel de Villena, primera escriptora valenciana; i Rita Trobador, la youtuber que guarda 5.000 anys de silenci a la maleta. Per a gaudir de l’obra, els espectadors hauran de fer l’inscripció prèvia a la Casa de la Cultura.

Ja el dimecres 25, es farà a les 18.30 hores a la plaça de l’Amistat la lectura del manifest a càrrec del col·lectiu Femme Força pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència de Gènere. A continuació, a les 19 hores, tindrà lloc l’espectacle Germanes de Shakespeare, en un acte que comptarà amb aforament limitat. Es tracta d’un recital poètic i musical contra la violència de gènere, a càrrec d’Alexandra Monfort (guitarra i veu) i Marina Mulet (actriu).

Un dia més tard, el dijous 26 de novembre, l’Ajuntament de Pedreguer presentarà a les 19 hores els premis Microrelats per la Igualtat IES Pedreguer en un acte que tindrà lloc a la Casa de Cultura, però que també serà retransmés pel mateix consistori a la seua pàgina de Facebook.