Alcalde

Companys i companyes de corporació

Companyes i company de directiva

Falleres i fallers

Hem tornat. Ara sí. Passat la primera imposició de bandes ho podem dir ben alt: hem tornat.

I vull adreçar-me ara als fallers i falleres que en la distància estan mirant este acte: és un orgull. És un orgull ser el vostre president. És un orgull fer bandera de ser faller. Ara més que mai.

Han sigut mesos complicats, de molt de treball, de caminar junts de la mà. Han sigut mesos d’entrebancs, de complicacions, de decisions no sempre encertades. Però, sabeu qui no s’equivoca mai? El que no les pren. I els fallers i les falleres les prenem moltes vegades a l’any.

Hem demanat perdó quasi tantes vegades com hem donat les gràcies. I ací estem de nou. I no estem totes i tots, hem perdut pel camí, a companys, a amigues, a familiars, a un etcètera massa llarg, però ací estem. El nostre primer record per a elles i ells.

Fa mesos, entre totes i tots, vam decidir mirar cap al futur. Vam decidir també que Consuelo, Carla i les seues Corts d’Honor continuaren sent les nostres representants i per això estem ací, per fer els honors corresponents.

Les tretze dones que ara desfilaran han patit com tot el món faller. Les seues comissions, els seus pares i les seues mares, els seus familiars, totes i tots. I encara que tenim un futur difús, elles tenen una il·lusió desbordada per ser les vostres representants.

Andrea Cea, Deborah, Marina, Raquel, Marta, Helena, Andrea Grau, Paula, Anna, Claudia, Yasmine, Yessica. Gràcies. Gràcies en majúscules de part del món faller. Eixe món faller que vos va triar en el seu moment i que va decidir que vos volia tindre de nou. Eixe món faller que vos acompanyarà de nou enguany. Eixe món faller al que se li encén un somriure quan vos sent molt a prop. Eixe món faller que tanta estima vos té.

I gràcies a Consuelo per viure esta experiència al meu costat. Ahir mateix parlàvem de com de dures son algunes situacions, però que el nostre amor per la festa fa que mirem cap al futur amb el cap ben alt i amb la consciència tranquil·la. Gràcies perquè la teua il·lusió encén el nostre camí. Ningú esborrarà les teues ganes.

I gràcies, no només per ser la nostra Fallera Major, sinó per ser part d’eixe cos sanitari que està treballant de valent per millorar la nostra vida. Gràcies per tot este estiu fent atenció primària a la nostra ciutat. Gràcies per tot, valenta.

Ara et toca guiar a milers de falleres i fallers cap a les falles de 2021. La meua directiva i jo mateix estarem al vostre costat com a principals aliats. Unes falles que seran diferents, especials i, segurament, difícils. Però el treball de totes i tots, la nostra unió i la teua capitania les faran, almenys, úniques i especials.

Gràcies i endavant. Sempre endavant.