Amb motiu del Dia Mundial pels Drets de la Infància, Manises ha preparat un ventall d'accions centrades a erradicar els abusos cap als menors. A través de l'art, amb una obra de teatre, i a través de l'educació, amb la preparació de formacions per al professorat dels centres educatius de la localitat.

En aquesta línia es repartiran llibres sobre aquest tema. Concretament, i sumant-se a la campanya europea contra els abusos a la infància «Uno de cinco», es farà entrega a les biblioteques i als centres educatius de l’obra ‘La regla de Kiko’.

A més, el municipi, a través de la seua regidoria d’fInfància, es troba davant un gran desafiament amb la creació d'un Pla Local d'Infància que suposa alinear el municipi al Pacte d'Estat per la Infància aprovat el desembre de 2018.

Fa just un any, es van citar a Manises diferents entitats i ONG per a crear el que hui és la Taula d'Entitats per la Infància de Manises. Una pandèmia mundial ha modificat la programació inicial, però no ha parat les accions per a millorar el món dels xiquets i xiquetes. Ara, després d'un confinament i mesos de situar-nos, la Taula torna a reunir-se per a continuar treballant per la infància des de diferents àmbits.

Des de l'ajuntament hi ha una intenció i compromís amb aquestes entitats i associacions per al disseny i desenvolupament en concret d'accions de sensibilització dels Drets de la Infància. Aquesta agrupació està formada per Amparo Martínez, regidora d'Infància, María Escalona (coordinadora Infància de l'ajuntament), Acasi (Associació Contra els Abusos Sexuals a la Infància), Amnistia Internacional, Creu Roja, La lliga de l'Educació, Moviment contra la Intolerància, Entreculturas, Sumant -Associació de mares i pares per una infància diversa en expressió o identitat de gènere i projecte Empar.

D'altra banda, la regidoria d'Infància encapçalada per Amparo Martínez ha preparat el paquet educatiu que es distribuirà a les escoles amb materials per a treballar la prevenció des de les aules. Així mateix, l'àrea municipal està coordinant un curs per a educadores i educadors infantils en matèria de prevenció que es desenvoluparà en la Primavera de 2021.

Amb totes aquestes accions,Manises se suma a la Xarxa Contra els abusos sexuals per a la difusió de la campanya del Consell d'Europa per a la Prevenció de la Violència Sexual contra la Infància.