En les últimes setmanes som observadores i observadors de comportaments que es podrien considerar com populistes i que pràcticament freguen el delicte, amb alcaldes, alcaldesses, consellers i conselleres del PP i el PSOE vacunant-se quan no els toca, o fins i tot entrant a residències de majors a fer-se la foto per a rendibilitzar electoralment l’administració del que podria ser la solució al problema més greu que ha afrontat el nostre país en més de 80 anys.

No vaig ni a qualificar eixos comportaments. Em falten paraules per a fer-ho i pense que la gent, que té més trellat del que es pensen els mals polítics, ja actuarà en conseqüència quan toque. Sols diré que qui governa amb les dades d’esta tercera onada de la pandèmia en una mà i les enquestes o els interessos partidistes en l’altra s’equivoca, i ho pagarà.

Ho pagaran elles i ells i ho pagarà també la ciutadania. Perquè hi ha un únic interés comú actualment: frenar l’extensió del virus de manera efectiva, i fer-ho compatible amb la salut mental de la ciutadania, especialment, de la més jove. La guerra de partits deuria desaparéixer d’esta equació ja.

Ací hi ha unes autoritats sanitàries de la Generalitat Valenciana que són les que tenen les dades i els recursos humans i coneixements tècnics per a valorar la situació en cada moment. No sé què fan tot eixe grapat d’alcaldes i alcaldesses convertits de sobte en epidemiòlegs, quan tot el món sap que han sigut des de sempre doctorats en demoscòpia.

Sempre amb la mesura encertada per a contentar al màxim de gent, venent al millor postor els seus principis per un grapat de vots. No m’estranya que continuen guiats per l’únic que els importa. Els ha anat molt bé. Imagine a canvi de què.

Les persones que tenim actualment responsabilitat política estem sotmeses a moltes pressions, a una situació inèdita i molt complicada. Potser per això alguns han perdut el nord. Però vàrem vindre ací per a servir, i no per a servir-nos. Ens ha tocat gestionar una pandèmia sense precedents en un segle, i ho farem com millor sabrem.

Jo, per la meua banda, tinc la brúixola on sempre: Ajudar a les persones de la millor manera possible. Però mai, repetisc, mai, prendré una mesura que no tinga aval de les persones expertes en la matèria, i que supose un sacrifici major del que demana la ciència, per a guanyar un grapat de vots. És el meu compromís.