Lorena, sanitària de l'UCI de l'hospital de Marina Salud de Dénia, ha difós el testimoni estremidor de la lluita més terrible contra la pandèmia, la que es lliura a les Unitats de Cuidats Intensius. Aquest diari li ha demanat permís per a reproduir el missatge en el que plasma el moment crític que estem vivint i prega responsabilitat a tothom.

"Arribe a casa després de 12 hores de torn, on vaig protegida amb EPI, mascaretes, pantalla, ulleres... etc. Arribe amb ràbia, amb unes ganes de plorar infinites, veig que la gent no entén la situació que estem patint els sanitaris però aço se'n va de mare. Nosaltres no ens podem queixar. Tenim l'UCI (departament on treballe) colapsada la gran part per pacients amb covid però no ens podem queixar. És més, reb missatges on em diuen que es la meua feina i es el que m'he buscat. Sí, ho és. Cadascú tria la seua. Cadascú sap el que li agrada. Però aquesta és la meua professió, es la que vaig triar però la vaig triar per a cuidar i ajudar als pacients que patien una enfermetat o eixien d'una operació però no l'he triada per a cuidar de gent irresponsable que s'ha contagiat del virus per no respectar les normes. Perquè sí, veig gent reunida sense cap protecció, sense cap separació i també veig les notícies. Jo passe 12 hores cada dia amb un EPI. Sóc conscient de moltes coses i del que arribem a patir les persones que treballem en l'àmbit sanitari, però no es necessari este tipus de comentaris. Es necessari que la gent siga conscient del que passa perquè els sanitaris estem esgotats de patir durant 10 mesos. Jo no faig cap comentari sobre la professió de ningú, tampoc que cal que ens facen estos comentaris.

Els sanitaris sols demanem que es complisquen les normes, que facen cas a les recomanacions. Estem en una situació molt critica i pel que vegem anirà a pitjor i la saturació cada vegada es major.

Per als que no s'hi creuen, vos convide a passar un dia amb un EPI 12 hores veient als pacients en estat greu i esperar a vore quin es el seu desenllaç, pot ser tinga sort o no.

La vacuna arriba poc a poc, però no cura. Ajuda a evitar contagis i si ho passes que siga el menys dolorós possible. No hi ha què relaxar-se perquè les vacunes van arribar.

Es hora de ser conscients del què passa, es responsabilitat de tots que açò vaja cada vegada a menys però tots hem de posar de la nostra part, sinó no sabrem quan acabarà".