Des de hui es pot visitar en la Casa de la Marquesa Valero de Palma l’exposició “El voto femenino en España”, una mostra de l’Institut de les Dones del Ministeri d’Igualtat que, després d’any i mig de gestions, la Regidoria d’Igualtat ha aconseguit portar a Dénia amb motiu del Dia Internacional de la Dona.  

L’exposició es composa d’una important col·lecció de fotografies i textos organitzats en dos blocs temàtics generals. Un que es centra en els antecedents sufragistes dins de l’àmbit internacional i un altre dedicat al sufragi femení a Espanya, en el qual s’inclou un reconeixement a dones espanyoles destacades, amb especial èmfasi en la figura de Clara Campoamor. Com assenyala el regidor d’Igualtat, Javier Scotto, “amb esta exposició, Dénia recupera memòria i història i retem homenatge a totes les dones lluitadores per la igualtat en política al nostre país”.

Scotto ha visitat este matí la mostra en companyia de l’alcalde, Vicent Grimalt, i ha afirmat que “l’interés d’esta exposició radica en la retrospectiva sobre el vot femení a Espanya, aprovat al 1931 durant la Segona República, les curiositats que ens desvetlla, i, sobre tot, que es tracta d’una exposició educativa, reflexiva, per a fer-nos recordar que el dret de sufragi de la dona fou fruit d’un llarg període de lluites i reivindicacions de milers de dones des de mitjan del segle XIX fins ben entrat el segle XX”.

L’exposició “El voto femenino en España” es pot visitar fins al 13 de març, de dimarts a dissabte, de 10.30 a 13 hores i de 16 a 19 hores i diumenges de 10.30 a 13 hores.