Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Quartell obri les festes amb la «Planta del Pi» i els «bous al carrer»

La programació inclou actes de tot tipus tant per als majors, jóvens i per als més menuts

Quartell obri les festes amb la «Planta del Pi» i els «bous al carrer»

Els veïns de Quartell ja estàn inmersos dins de la voragine festiva en honor a Santa Anna i Els Sants de la Pedra. Esta nit tindrà lloc un dels actes més emblemàtics a les festes a Quartell, com és la tradicional i multitudinaria Planta del Pi, una celebració que antigament marcava l'inici de les festes en este municipi de La Vall de Segó.

Hui divendres tambén es disputaràn les finals del torneig de frontó i futbol sala. I després la festa tindrà continuitat amb la Planta del Pi i un ball amb orquestra per comensar les festes a Quartell.

La programació festiva de Quartell inclou tot tipes d'actes per a tots els públics, amb espectacles musicals, gastronòmics, populars i amb els bous al carrer amb un paper destacat, doncs sempre s'anuncien ramaderies de primer nivell i els festejos taurins són seguits per molts aficionats de les Valls i d'altres comarques properes.

A més a més els més menuts del poble també tindràn una jornada festiva dedicada a aquest col.lectiu, on podràn gaudir amb parc aquàtic, despertà infantil i gymkana, entre altres activitats, que a bon segur, faràn gaudir als més xicotets.

Bous i festa rociera

Al llarg del cap de setmana, els bous al carrer tindràn gran protagonisme. Demà és el dia del bou del poble i això sempre es sinònim de dia gran a Quartell. Per la vesprada, bous i per la nit embolats. A més a més, a partir de les 00.30 hores, els veïns de Quartell també gaudiran amb una gran Festa Rociera.

El diumenge serà el torn dels actes religiosos en honor a l'Àngel Custodi, hi haurà despertà, cercavila, missa major, processó i mascletà noctura. La jornada acabarà amb les tradicionals albaes, un acte que agrada molt, especialment als més majors del poble.

Per altra banda, les festes a Quartell tenen un capítol destacat en el que a la gastronomia és refeix. No faltarán com és de costum les paelles, encara que enguany aquest menjar autocton és prepararà per la nit, el que suposa una gran novetat respecte a les festes d'altres anys.

El dinar de germanor també será una convocatoria on molts veïns eixiràn al carrer per participar activament d'aquests actes gastronòmics que són l'éxit de les festes, perquè sempre que s'uneix la taula i mantel és sinòmic de festa, armonia i germanor i la gent gaudix amb amics i familiars sempre en un bon ambient.

Xopà i cavalcada

Per als jóvens, la xopà, la cavalcada de disfresses i les cucanyes són actes molt esperats i que porten la festa a tot arreu dels carrers de la població.

Tot això unit als espectacles musicals, discomòbils i balls populars, tant amb orquestres de renom com la prestigiosa Montecarlo, que fa deu anys va actuar a Quartell per primera vegada i ara un década després tornará a sonar a les festes patronals.

Per últim, en el que respecta als actes religiosos, els veïns i veïnes de Quartell mostren gran fervor pels patrons, Santa Anna i l'Àngel Custodi. No faltaràn les processons, misses i focs d'artifici, entre altres actes.

Així que són dies d'eixir al carrer i participar activament de la programació festiva. Els clavaris han treballat de valent al llarg de l'any per poder oferir els millors actes. Des de l'Ajuntament de Quartell, l'alcalde Pere Campos, convida a tots els veïns a gaudir de les festes patronals, sempre amb el major respecte a la resta de veïns. «Espere'm que la gent puga pasar-ho el millor posible i que els actes programats agraden al públic». En el apartat cultural, els amants del teatre tindràn també protagonisme. El proper dimercres, dia 22 de juliol, a partir de les 23 hores, gaudiràn d'una representació teatral.

Compartir el artículo

stats