Síguenos en redes sociales:

FIESTAS

Algímia d'Alfara oferix actes populars de gran qualitat

La principal novetat d'enguany a la programació de les festes és la I Trobada de Xarangues

Algímia d'Alfara oferix actes populars de gran qualitatlevante-emv

El poble d'Algímia d'Alfara es prepara per a una nova edició de les Festes Majors que se celebren del 21 de juliol al 12 d'agost.

Enguany una de les novetats és la I Trobada de Xarangues que faran una cercavila pels carrers del municipi i la música serà la principal protagonista.

Els dies previs al començament de les festes majors se celebren les competicions esportives i la XIV edició del Música a la Plaça, amb grans actuacions musicals i cinema per a gaudir de les nits estiuenques.

El repartiment de llibrets que tindrà lloc demà, dia 21 de juliol, a les 19 hores, marca l'inici oficial de les festes. Són dies de diversió i de que els veïns i veïnes d'Algímia d'Alfara ixquen al carrer per a gaudir dels actes programats, com el concurs de paelles, discomòbils, correfoc, cavalcada de disfresses, jocs populars per als més menuts, sopars de pa i porta. Tampoc faltaran els balls amb orquestres amb la Montecarlo com grup més destacat, actuacions de play-back, parc infantil, concert de la Unió Musical d'Algímia i del Centre Musical Instructiu Santa Cecília de Puçol.

La gastronomia també juga un paper important a les festes i és nexe d'unió entre els veïns, amb la torrà popular i el segon concurs d'all i oli que com els sopars populars i les paelles són actes on participen molta gent.

Per altra banda, també cal destacar els actes religiosos que els veïns i veïnes d'Algímia d'Alfara celebren en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, amb ofrena floral i pujà i baixà de la imatge de la patrona dels valencians. També se celebren actes en honor a Santa Úrsula, amb missa major i processó.

La programació inclou festivitats dels xiquets per un costat i per altre per als majors del poble. Els més menuts podran gaudir d'un tobogan d'aigua, parc infantil i un sopar especial amb jocs nocturns. Mentres els més majors tenen missa, dinar a base de calderes, altre plat típic valencià, teatre a l'auditori municipal i ball amenitzat per l'orquestra Twister.

Bous al carrer

Del 8 al 12 d'agost és el torn dels festejos taurins, on els tradicionals bous al carrer són els protagonistes en Algímia d'Alfara. La concentració de les penyes del poble a la Glorieta per a participar al Xupinasso marca l'inici dels actes taurins. Tots els dies hi haurà prova de vaques a les 14 hores i per la vesprada a partir de les 18.30 hores continuen les vaques al recinte taurí i de nit a partir de les 24 hores els bous embolats.

L'alcalde d'Algímia d'Alfara, Ernest Buralla, convida als veïns i veïns, així com als visitants, a eixir al carrer a gaudir de les festes amb respecte i convivència i intentar gaudir al màxim dels actes programats.

Pulsa para ver más contenido para ti