Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

De cent en cent

Comunions a Sagunt

Quatre detinguts per furtar teixits en l'estació La notaria de Sagunt es trobava vacant Compromisaris per l'elecció de senador

Sagunt des del campanar de Santa Maria. J. Pellicer

Amb l'arribada de juny, s'iniciava el primer mes estiuenc. Les festes religioses es van intensificar. Aquell any, a causa de l'entronització del Cor de Jesús el 30 de maig en el Puig de Los Ángeles, centre geogràfic de la península, la festivitat es va viure amb més intensitat, en els temples de la comarca. En el camp polític, va destacar la celebració de les eleccions l'1 de juny. Uns dies després, la festa del Corpus va escampar-se pels nostres carrers. A la ciutat de València es va viure amb menys esplendor. A més, va esclatar una bomba en un urinari de la plaça d'Emilio Castelar.

En el Camp de Morvedre va tindré ressó, com tots els anys, la celebració de les comunions. En la capital comarcal, estes es van celebrar el dijous 29 de maig, dia de l'Ascensió. El Diario de Valencia, en la seua edició de l'1 de juny deia que el rector Juan Bautista Vidal havia preparat 70 xiquets i xiquetes «que albergaron en sus nobilísimos pechos por vez primera al que es delicioso manjar que sacia las almas». El corresponsal esmentava, entre els infants combregadors, Carmencita Capella Escrig, la qual va assistir acompanyada de sa mare Rafaela Escrig Lench. També nomenava Rigobertito Bru Gaspar, qui va estar amb sa mare Dolores Gaspar Besols. Finalment escrivia que va combregar Mercedes Capella Claramunt al costat dels seus pares Vicente Capella i Mariana Claramunt.

Eixe mateix dia fou notícia a Sagunt l'entrada d'una nova monja en el convent de Santa Anna. El seguici va eixir del Círculo Tradicionalista. Es tractava de la qui seria nova religiosa María Gracia Meseguer, nascuda a Vila-real. Actuaren de padrins el president del Círculo Manuel Monzó Baquero i la neboda Concepción Monzó Lluesma. Quan arribaren a la porta del convent, va ser rebuda per tota la comunitat amb el ritual establit. El redactor acaba desitjant que «el Señor colme de gracias especiales a la que se consagra a su santo servicio».

Els diaris madrilenys El Sol i La Correspondencia de España, en l'edició del 7 de juny anunciaven que es trobava vacant la notaria de Sagunt, de segona classe i en el torn primer.

Els robatoris també ocuparen un espai de l'actualitat, segons contava el periòdic Las Provincias del 9 de juny. El dia anterior van ser detinguts Antonio Jiménez Colomer, Antonio Bobí, Marcelino Sanz i Tomás Peris Gaucho per furtar de teixits en l'estació.

Un liberal i un conservador

En este període la política no va perdre el protagonisme. El 10 de juny, en el Saló de Plens, es va celebrar l'elecció dels compromisaris per a senador. La sessió fou presidida per l'alcalde Miguel García Aparici. Foren elegits el liberal Esteban Blanco Villanueva i el conservador Joaquín Pallarés Rios, tal com relatava el Diario de Valencia l'11 de juny.

Unes setmanes després, l'actualitat va ser l'elecció dels diputats provincials. Però eixa i unes altres notícies formaran part del pròxim De cent en cent.

Compartir el artículo

stats