Pose interrogant al títol del comentari, com l´home del temps que no està segur de les seues prediccions; puix, si repetim eleccions i l´equilibri de forces és semblant a l´actual, qui s´arrisca a pronosticar l´èxit de la investidura en desembre? Atrapats doncs, en la incertesa, potser molts no voten a les pròximes i esperen a les següents. I ficats en el bucle abstencionista, les ganes de votar acaben com els propòsits que ens fem al començar l´any, que són els mateixos que ens vam fer l´any que se´n va i que tampoc complirem l´any que està arribant. Vaja, que als candidats els votarà sa tia.

Això sí: qui s´abstinga tindrà després un cafís d´ocasions per queixar-se i culpar els altres pel que van decidir. I com l´abstenció esdevé sempre a favor del partit més votat, que és el PP, si repetim eleccions les classes populars tenen un futur més negre que els angelets negres d´Antonio Machín. Sí, sí, ja sé que per votar altres partits no menjaran cervellets de canari ni milloraran la qualitat dels orgasmes, però almenys s´evitaran alguns maldecaps. Així que la tessitura, com aquell qui diu, aborrona: si no hi ha govern, mal; si repetim eleccions, pitjor; si creix l´abstenció, fatal; i si guanya Alí Pepé i els 40 comissionistes, pèssim. En fi, que n´hi ha per tirar-se a la beguda.

Mentrestant, continuarà el viacrucis de la investidura. En l´anterior legislatura Sánchez va carregar amb la creu i, pactant amb Rivera abans que amb Iglesias, va fer Pasqua abans de Rams. I ara Rajoy li ha pres la nóvia a Sánchez comprovant la fatalitat de la dita: a qui es casa per interès (170 vots a favor), l´ixen els comptes al revés (180 en contra). I així estem; deixats de la mà de Déu, si és que encara té mà perquè els de la Gürtel no li l´han robat. No hi ha govern per culpa del PSOE, diuen alguns editorialistes insultant la intel·ligència, puix acusen el PSOE de provocar les terceres eleccions ignorant que s´haurien evitat les segones si el PP s´haguera abstingut en les primeres.