Esta setmana finalitza el termini de presentació d'esmenes per a reformar la LOMCE, que ni tan sols ha respectat la suspensió de tràmits administratius durant l'alarma decretada. Les presses han guiat el desig d'aprovar a tota costa un text liberticida que no dóna una sola resposta positiva a l'educació en esta etapa post-covid.

Quan s'assenyala que res serà igual en esta nova normalitat, pareix que esta afirmació també afecta l'educació. O al menys a eixa visió miop de l'educació, sectària i liberticida que ha guiat al projecte governamental. El desig és liquidar l'única llei educativa vigent no aprovada pel PSOE. Una llei que diuen es va aprovar unilateralment quan es vol fer el mateix amb el nou text.

Un text obsessionat d'imposar un model únic educatiu: el del monopoli estatal que rivalitza amb les famílies per demostrar de qui són verdaderament els fills. Que vol no sols adoctrinar-los sinó modelar-los amb la ideologia de gènere i els dogmes de l'esquerra, que desitja posar fi a la decisió d'elecció de les famílies i a un model com el de la concertada que s'ha demostrat (també durant esta crisi) com més eficaç i menys costós a l'erari públic. Que desitja posar fi també als centres d'educació especial a través d'una integració irresponsable sense habilitar els mitjans precisos.

Novament la ideologia está per damunt de tot!.

Un projecte tardà i miop amb les necessitats del nostre present. Un text impost i no negociat que soterra el diàleg educatiu i que es fa en contra de la comunitat que li dóna nom. Un text que només podrà eixir amb els suports de qui desitgen desterrar el castellà de les aules, els que desitgen blindar els seus sistemes educatius a través d'immersions que s'han mostrat pernicioses per a l'aprenentatge, dels que volen desfigurar la nostra història comuna com a nació.

Per això dic no al projecte de Celaa, al projecte de Sánchez, per a fer de l'educació una vegada més un camp de confrontació, coneixedors com són que l'educació és una arma de construcció masiva...de ciutadans obedients i submisos, com pretenen després de la minva de llibertats amb què ens han castigat.

Una llei que està en les antípodes de l'esperit crític que afavorix una educació basada en valors i a favor de la dignitat humana i els principis que la inspiren.