Síguenos en redes sociales:

'Ara i adés'

La repetició constant d’algunes de les nostres activitats és habitual. Estem obligats i obligades a fer determinades accions constantment, sobretot en la vida laboral. 

Per tant, no és estrany que, per a eixes i unes altres tasques, es puga aplicar la locució ‘ara i adés’. S’empra per a indicar que una acció es repetix sovint o freqüentment.  

Si fem una llista del que repetim cada setmana, entenem que no tenim excessiu espai per a l’espontaneïtat. Així que, ‘ara i adés’, hem d’intentar pintar de colors diferents els mateixos actes. 

Esta setmana ho he entés descobrint paisatges distints i pròxims per a realitzar una activitat habitual en mi com és la de córrer diàriament. Ha sigut una encertada teràpia. He canviat les meues rutes normals per un itinerari a través del riu Túria, al seu pas per Riba-roja, amb el meu cosí Pedro. L’anècdota personal és un exemple de com podem obrir els ulls i mirar la rutina d’una altra forma.

Trobe que, ‘ara i adés’, les novel·les conten el mateix. Acaben per descriure la vida real o fictícia. No ho dic com a crítica. M’apassiona la literatura. Crec que els guions dels llibres són limitats però les perspectives de fer-ho innombrables. Ho pensava l’altre dia llegint el llibre de Carmen Amoraga ‘El Tiempo mientras tanto’. Han plogut anys i continua fresc. Una història simple i dura, com la que tracta d’una persona que entra en un llarg coma terminal, és una gran ferramenta per a endinsar-se en l’interior d’uns personatges. 

Et fa sentir còmode i no vols arribar al final que intuïxes. Reconec que admire les lletres d’Amoraga i com és. Les paraules de comiat de la direcció general, en la qual va dir que les persones són valuoses i juntes un tresor, m’han arribat.

Estem en campanya electoral. Esta vegada tinc la sensació que ‘ara i adés’ l’ombra del bipartidisme reapareix. Considere que, en el 2023, les opcions alternatives encara seran decisives per a formar govern, però intuïsc que s’inicia la seua fagocitació per les opcions de sempre. Les esperances d’actualitzar el sistema comencen a diluir-se.

En definitiva, no hem de perdre la locució ‘ara i adés’ perquè resulta ben nostra i definix el que és la vida. Mirem amb bons ulls el que repetim cada dia, en les nostres mans està sentir sempre tot de manera diferent.

Pulsa para ver más contenido para ti