Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Va de bo

El Corte Inglés i el tercer temps

El Corte Inglés i el tercer temps

Desenes de jugadors, tècnics, dirigents, aficionats i autoritats esportives es van reunir ahir en la presentació del Trofeu El Corte Inglés de Galotxa en una nova edició, la quaranta-quatre, del campionat estel·lar del món dels clubs de la pilota valenciana. Ho és per dos raons. La primera i fonamental per ser la primera competició que es va organitzar des de les pròpies entranyes de les incipients associacions que a finals dels anys setanta es constituïen en terres valencianes. I la segona, perquè, a pesar de les indisimulades indiferències, més generalitzades que mai, continua congregant a centenar i mig d'equips amb mig centenars de pobles involucrats. Cal destacar la creixent participació femenina. Enguany ja són cinc els clubs que presenten equips de dones: Alfara de la Baronia, Borbotó, Meliana, La Pobla de Vallbona i Godelleta. Algun amb més d'un equip. La dona també s'atrevix amb el joc a l'aire per dalt corda. El treball de les pedreres continua sent exemplar en esta especialitat i d'ací l'àmplia presència d'equips en totes les categories inferiors. Les seus de les finals seran Faura, en la clàssica competició de Joc de Carrer, i Torrent en la competició jugada en trinquets clàssics.

Hi ha un nou equip directiu que en el cas d'esta especialitat està dirigit per Jesús Fontestad, exjugador, diverses vegades campió d'este torneig i entusiasta dirigent. «Porte uns anys allunyat de l'especialitat i en la meua volta em costa reconéixer-la», ens diu. I recorda la necessitat de crear vincles humans, de construir camaraderies, de compartir somnis i experiències. Ha proposat, i els clubs ho han acollit amb entusiasme, que després de cada partida siga costum disposar d'unes taules amb un refrigeri. És el que sempre es va fer i es va perdre a fi de les presses, de les comoditats, de les economies mal plantejades. Es tracta de recuperar el que mai va haver de perdre's; la qual cosa en el rugbi es denomina «el tercer temps» i que permet aprofundir en els millors valors de l'esport.

Probablement per tots eixos valors i per la seua aposta a favor d'una senya d'identitat valenciana, fa quatre dècades que El Corte Inglés va decidir recolzar esta competició. La seua fidelitat cap a la Galotxa i de la Galotxa cap a ell són dignes de lloar. Ahir va tornar a renovar-se. Ara, a partir de la setmana que ve, comença una renovada temporada a la que s'han injectat vacunes contra la indiferència, desitjos de serietat, obertura a noves figures d'este esport, aposta per les pedreres i desitjos de viure, com a poc altres quaranta-quatre anys...

Compartir el artículo

stats