Pelayo acull la traca final amb el duel de Giner-Nacho i J.Salvador-Conillet-Monrabal

Els equips de Murla i Vila-real es juguen el títol de la Lliga CaixaBank d’escala i corda Pro1 este diumenge 17 de març a les 11.00 hores

Presentació final Lliga CaixaBank d'escala i corda Pro1.

Presentació final Lliga CaixaBank d'escala i corda Pro1. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Este dimarts es va presentar en l'Oficina CaixaBank Store All In One la final de la Lliga CaixaBank d'escala i corda Pro1 amb els equips de Giner i Nacho (Murla) i J.Salvador, Conillet i Monrabal (Vila-real). Aprofitant l'ambient més faller del calendari, la partida es disputarà el diumenge 17 de març a les 11.00 hores en el trinquet de Pelayo i podrà veure's en directe a través de la retransmissió d'À Punt Mèdia.

L'acte va comptar amb la presència de la directora territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia, Olga García; el director general d'Esports de la Generalitat Valenciana, Luis Cervera; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines.

Una abarrotada catedral de la pilota valenciana, amb pràcticament totes les entrades venudes, serà l'escenari en el qual es decidisca als campions de la Lliga CaixaBank d'escala i corda Pro1. El 4 de febrer es va produir l'únic enfrontament entre estos dos equips en fase regular, on Giner i Nacho es van imposar per 60-40 al trio de J.Salvador, Conillet i Monrabal.

Respecte a l'èxit del nou format es va referir Vicent Molines: “Han sigut uns mesos de ritme frenètic i molt sacrifici des de la FPV. Encara ens queda molt, però hem aconseguit fer d'este nou projecte una realitat. La competició està en boca de tots. Hem creat expectació i que la gent es mobilitze. Escoltes a la gent organitzar-se en combois per a anar d'una partida a una altra, mirant el calendari per a desplaçar-se. I això ha sigut la salsa que d'estes lligues perquè vegem absolutes ‘trinquetaes’ en totes les jornades”.

La presentació va tindre lloc en l'Oficina CaixaBank Store All In One.

La presentació va tindre lloc en l'Oficina CaixaBank Store All In One. / FEDPIVAL

L'equip de Murla porta un campionat impecable. Ha liderat jornada rere jornada la fase regular sense conéixer la derrota, 420 jocs a favor i tan sols 280 en contra. Sumant les dos contundents victòries de semifinals, Giner i Nacho arriben invictes amb nou partides guanyades. “Ens vam proposar anar a guanyar totes les partides i fins ara ho hem aconseguit. Ens queda la més important, la gran final, que és on de veritat ens ho juguem tot”, afegia Nacho.

En l'altre costat estarà el trio de Vila-real, que va classificar com a segon de grup amb 11 punts, 390 jocs a favor i 325 en contra. “Un trio a Pelayo, amb les dimensions que té, pot cobrir molt bé l'espai. Però juguem contra una parella com Giner i Nacho que ha demostrat que són favorits, jugant a un nivell molt alt i guanyant totes les partides, així que ens posaran les coses molt complicades”, advertia Jose Salvador.

La directora territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana y Regió de Murcia, Olga García, va agrair la participació dels equips en “la competició que reunix més jugadors i jugadores de l'elit de la pilota valenciana, el torneig sens dubte més exigent i el que més desafiaments presenta. Els vostres noms ja estan inscrits en la història d'este esport”. 

La partida coincidix amb les falles de València i en eixe sentit es va pronunciar Luis Cervera: “Presentem una de les grans finals de les Lligues CaixaBank que tot el món espera. Tindrem la catedral de la pilota plena, entrellaçat amb l'ambient faller de la ciutat. Dos esdeveniments que reflectixen les tradicions dels valencians”.

En la categoria d'escala i corda Pro1 s'han visitat els trinquets de: Vilamarxant, Pelayo, Vila-real, Pelayo, Pedreguer, Borriana, Sueca, Guadassuar, Benissa, Xàbia, Orba, Murla, Petrer, Riba-roja, Pobla de Vallbona i Manises.