Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Nefasta gestió a Sueca

Nefasta gestió a Sueca

Fins al passat 24 de juny, quan es va celebrar la prova de piragüisme a l'Assut de Sueca, aquest espai natural mostrava un aspecte lamentable: brossa, arbres trencats i deixalles de tot tipus s'havien acumulat per la deixadesa d'una Regidoria de Medi Ambient que, només per a llavar la cara, va netejar-ho per al dia de la prova.

Però els suecans no són tan fàcils d'enganyar. Perquè la Muntanyeta dels Sants, el paratge natural més visitat i important del nostre poble, també estava en un estat de conservació deplorable. Haurem de fer també ací una competició de piragüisme, o posar la fira, per a què intervinguen?

La muntanyeta està dins del Parc Natural de l'Albufera i és Microrreserva de Flora. Ja pot Isabel Jiménez, la regidora responsable, donar lliçons, dir missa, repicar i maquillar amb paraules la seua incompetència atés que totes aquelles persones que l'han visitada en els darrers mesos han pogut observar per ells mateixos l'estat d'abandonament en què es trobava.

Ni els més vells del nostre poble recorden la lamentable imatge que mostrava la muntanyeta. Per desgràcia, la falta de sensibilitat pel medi ambient que mostra l'Ajuntament de Sueca fa que tots hàgem de patir la vergonya de veure com aquell preciós paratge estava completament abandonat.

No sols és l'aspecte estètic, que deixa molt que desitjar i parla molt mal del nostre poble. També, i molt important, és que la situació en què es trobava el divendres de la passada semana: oferia un important risc d'incendi, tal com denunciàrem els Socialistes de Sueca.

No es pot oblidar que és una zona forestal i que, per tant, sobretot en estiu, el propietari (en aquest cas, l'Ajuntament de Sueca), encara que no ho faça per voluntat, ha d'intervindre perquè així ho estipula la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana.

El risc de foc es va veure incrementat el passat dilluns, quan totes les comarques valencianes estaven en situació de Nivell 3 de Preemergència per risc extrem d'incendi forestal i el govern local va destinar allà personal a treballar en hores de sol, amb vehicles i maquinàries susceptibles de generar calor o espurnes.

Això ho prohibeix explícitament el Decret 7/2004, de 23 de gener, del Consell, pel qual aprovà el plec general de normes de seguretat en prevenció d'incendis forestals que s'han d'observar en l'execució d'obres i treballs que es realitzen en terreny forestal o en els seus voltants.

La nostra denúncia no ha estat oportunista. Res més lluny de la realitat. És una preocupació basada en fets i en una realitat més que evident per a qualsevol persona que haja passat per la Muntanyeta dels Sants.

Per descomptat, entenem que la Regidora de Medi Ambient no hi havia anat ni hi va. Per això, per a què no tinguera dubtes, li facilitàrem les fotografies pel Registre General de l'ajuntament. Ja no tenia cap excusa i es va assabentar sense eixir del seu despatx.

No entenem com Sueca, un dels pobles més importants del Parc Natural de l'Albufera, que havia començat a posar fa uns anys les seues rutes naturals com a turisme ecològic, que sap que la Muntanyeta dels Sants és un tresor ambiental i paisatgístic i que és visitat, (o era) per escolars i per turistes, pot consentir que s'acumule brossa en una quantitat perillosa i que, a més a més, impedeix l'ús de la zona perquè no es podia ni passar pel picnic.

La clau està en el manteniment que, a la vista està, poc o res s'ha fet en aquesta legislatura.

Que la senyora Jiménez no ens vulga ara vendre la burra de que la nova llei de contractes, que entrà en vigor fa pocs mesos, els ha complicat adjudicar-li aquesta necessitat a una empresa.

Si això ho anunciaren ara fa tres anys, només començar la legislatura! El medi ambient, la sostenibilitat i la lluita per la biodiversitat va més enllà de rentades de cara i fer-se quatre fotos. I si la regidora en qüestió no està al 100%, que se'n vaja a casa.

Compartir el artículo

stats