Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Alumnes d'Alzira impulsen drons i curtmetratges per «salvar» el Xúquer i la Murta

Els estudiants de secundària del Centre Educatiu Xúquer i el col·legi La Puríssima pretenen conscienciar la ciutadania

Els estudiants de secundària del Centre Educatiu Xúquer i el Col·legi La Puríssima d'Alzira han utilitzat el seu talent, dins el projecte educatiu «La Fira Aèria», per a construir drons amb fins mediambientals. Mentre que els alumnes del Col·legi Sagrada Família, dins de MOMO, per a reivindicar una major consciència mediambiental o social, estan creant un curtmetratge d'animació en «Stop Motion». Estes iniciatives s'emmarquen dins el projecte d'innovació educativa La Fira Aèria, un projecte l'objectiu del qual és la construcció i creació de drons amb un fi social o mediambiental que resolga una situació de l'entorn més immediat als estudiants, i MOMO, que unix Impressió 3D, electrònica digital i animació.

Per tercer any consecutiu la regidoria d'Educació i Infància col·labora en el projecte d'innovació educativa La Fira Aèria i que es desenvolupa en centres educatius d'Alzira. Este curs, el Col·legi La Puríssima ha destinat el seu dron al Riu Xúquer i la seua contaminació. El Centre Educatiu Xúquer és el segon any que realitza el projecte i han centrat el seu dron en la detecció de focus incendis, focs no autoritzats o zones més calentes del normal en les valls de la Murta i la Casella. Dues iniciatives amb un gran component social per a les que han hagut de reunir-se amb agents mediambientals experts que els han orientat a la realització del seu projecte. Pel que fa a MOMO, el Col·legi Sagrada Família està desenvolupant un curtmetratge que gira al voltant de diverses històries que tracten sobre la discriminació i l'acceptació en la societat. Un treball pensat per a acabar amb estes barreres. En este projecte els estudiants han aprés tècniques d'animació com el «Stop Motion» i a construir un sistema de filmació de vídeo com és un «slider» o braç robòtic per mitjà d'una impressora 3D, i a programar els moviments d'este sistema amb arduino i electrònica digital.

A més, MOMO comporta també un important treball artístic, perquè la idea original, el guió, personatges i decorats dels tres curtmetratges han estat creats pels mateixos alumnes.

Compartir el artículo

stats