Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

FALLES I CARRERS D’ALZIRA

Anna Sanchis

Anna Sanchis

En l’encreuament de la plaça d’Anna Sanchis i del carrer de les Arts Gràfiques planta el seu monument esta comissió fallera fundada l’any 1962 i que plantà el seu primer monument l’any següent. El nom de la falla prové del nom del barri on es planta el monument. En 1947 fou inaugurada en l’actual espai conegut com la plaça de Cartonatges la factoria de Cartonatges Suñer que existí ací fins a la seua demolició l’any 2005.

L’empresari i filàntrop alzireny Lluís Suñer (1910-1990) decidí crear una colònia de vivendes –conegudes ara com les Casetes de Suñer– al costat de la nova factoria per als seus treballadors, que fou inaugurada l’any 1960. L’industrial proposà eixe mateix any a l’Ajuntament el nom dels vials de la nova colònia de vivendes: plaça d’Anna Sanchis (en record de sa mare), el carrer de les Arts Gràfiques (dedicació de l’empresa) i l’avinguda de Josep Suñer Orovig (en record de son pare).

Els treballadors que residien en la colònia de vivendes ho feien agrupats, en general, segons la seua condició laboral, qüestió que derivava irremeiablement a posseir una major o menor condició económica per a poder sufragar l’adquisició de les vivendes que també eren de diferent acabat segons el vial on s’ubicaven. El barri o colònia de vivendes també porta el nom d’Anna Sanchis (1881-1940), mare de Lluís Suñer.

L’actual demarcació de la comissió fallera fou el resultat d’una ampliació territorial aprovada en el VII Congrés Faller d’Alzira del 18 de noviembre de 2017. En eixe acord, i com a comissió conlindant, se li atorgaren a la comissió fallera els barris de la Muntanyeta del Salvador i de Santa Maria del Bonaire.

Compartir el artículo

stats