La Fira Modernista torna a Carcaixent el proper mes de juny després de l’edició virtual del 2020 forçada pel confinament i recupera alguns dels seus elements i activitats més característiques, entre elles la ciutadania vestida d’època. Serà una edició adaptada a la situació actual, on es primaran les activitats a l’aire lliure i on s’evitarà crear aglomeracions. Totes les activitats tindran aforament controlat i cita prèvia per garantir la seguretat.

Així, entre altres propostes, estan previstes vistes als horts, recreacions en edificis patrimonials o tallers per al públic infantil. A més, alguns col·lectius i entitats també han proposat iniciatives que aniran omplint el programa dels dies 11, 12 i 13 de juny. El Magatzem de Ribera no podrà ser utilitzat durant la Fira per ser un dels punts de vacunació massiva contra la COVID-19.

Ana Garrigues, regidora de Turisme, ha remarcat que un dels motors de l’organització de la VI Fira Modernista ha sigut la implicació del voluntariat, «enguany la Fira té com a objectiu reprendre l’activitat gràcies a la tasca i participació de tots els voluntaris i voluntàries, així com associacions i col·lectius locals, que han proposat activitats i que ens permeten engegar els motors de cara a l’edició de 2022, que esperem recupere ja la normalitat absoluta».

Una part fonamental de la Fira Modernista és la participació de la ciutadania amb vestimenta modernista. Per este motiu s’ha posat en marxa una nova edició del Taller d’Indumentària Modernista assessorat per especialistes que tindrà lloc al Casal Jove els dies 18, 20, 25 i 27 de maig i l’1 i 3 de juny. La regidora de Turisme ha fet una crida a la participació i la prudència.

El cartell anunciador és un treball del dissenyador local Pau Álvarez. Segons ha explicat, «l’objectiu era captar l’essència de la Fira, centrant l’interès en les taronges, origen de la riquesa patrimonial i element motivador per a la creació de la Fira. També tracta de reflectir les ganes que tenim de gaudir d’activitats a l’aire lliure, sota el cel blau».