Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Algemesí deixa en l’aire la celebració de les processons

El Patronat aprova el calendari d’actes litúrgics del mes de setembre però pendrà la decisió sobre els balls en agost en consens amb Sanitat

Entrada de la Mare de Déu en la basílica en finalitzar una de les processons. | XIMO FERRER

La Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí esperarà fins a l’últim segon per decidir si els balls tradicionals desfilaran en processó o no al setembre. El Patronat, que es va reunir la nit del dijous, ha aprovat un calendari amb actes litúrgics. Però, confia en la millora de l’escenari sanitari durant els propers mesos i, per tant, en la possibilitat que la Muixeranga, els Bastonets, els Tornejants i companyia isquen al carrer. Sempre, amb el consens de les autoritats sanitàries.

El programa acordat alterarà la programació habitual, però, permetrà a la ciutat d’Algemesí retre homenatge a la Mare de Déu de la manera més digna possible. La novena a la Mare de Déu se celebrarà com és habitual, davant de la Capella de la Troballa i els carrers adjacents i conclourà, el dia 6 de setembre, amb la representació dels Misteris. En finalitzar la novena, el mateix dia 6, se celebrarà la tradicional Nit del Retorn a les portes de la Basílica de Sant Jaume.

El dia 7 tindrà lloc el Cant de Vespres, però, enguany, se celebrarà en la plaça Major, fora de la Basílica, on hi haurà previst un altar que presidirà la celebració i cadires, a la distància corresponent, per tal que puga assistir més gent. En acabar les vespres, en la mateixa plaça, tindrà lloc el concert de la Societat Musical d’Algemesí que, cada any, es programa per a la nit del dia 6, però que enguany s’ha acordat que siga el dia 7 en finalitzar les vespres, ja que, posteriorment, no podrà celebrar-se la Processó de les Promeses.

El dia 8, també en la plaça Major i aprofitant l’altar, tindrà lloc la celebració de la Missa Major en honor a la Mare de Déu de la Salut. En finalitzar la missa es presentarà el CD de les músiques de la Festa i, cada ball oferirà a la patrona una actuació.

Tots aquests actes aniran precedits de la inauguració de dues exposicions al Museu de la Festa. Una d’instruments de l’Escola de Tabal i Dolçaina i una altra de fotografies.

Compartir el artículo

stats