Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La catalana Cristina Àlvarez guanya el III Premi de Poesia Torre de Piles

Edicions del Sud dóna a conèixer el guardó en el VI Recital de Poesia i Música de divendres de nit

Els recitadors dels poemes i la Rondalla Agredolç en l'imatge final de família a la fi de la vetlada als peus de la Torre de Piles. Jonathan Sendra Llopis

El parc de la Torre de la platja de Piles va acollir el divendres el VI Recital de Poesia i Música en Valencià, que organitzen l'editorial saforenca Edicions del Sud i les regidories de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Piles. El director del recital i màxim responsable d'Edicions del Sud, Manel Arcos, va anunciar que Cristina Àlvarez Roig (Barcelona, 1973) ha estat la guanyadora del II Premi de Poesia «Torre de Piles» amb el poemari Cosmogonia terrenal.

Es tracta d'un recull de poemes que destaca per la seua cohesió interna i unitat temàtica, com també per la perfecció formal i riquesa lèxica i el profund coneixement del món clàssic. L'obra és el nové títol que Edicions del Sud, convocant del premi, publica dins de la col·lecció de poesia Paraules en silenci.

Cristina Àlvarez és arquitecta per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB). Oasi privat, publicat per Òmicron en 2014, va constituir la primera incursió en la literatura.

En quan al recital, el nombrós públic va gaudir d'una nit màgica d'estiu amb els temes de la Rondalla Agredolç al principi i al final. Entre una actuació i l'altra, una trentena de rapsodes procedents de diferents punts de la geografia valenciana va desfilar per a recitar poemes dels escriptors Manel Vallés, Sico Fons, Esperanza Campos, Raimond Aguiló, Rafael Estrada i Francesc Belda.

«Fou, a més a més, una nit de tributs, carregada d'emocions i records, pels més que merescuts homenatges que es van fer a Vicent Olaso Sendra i Salvador Tur Torregrossa, dos amics i companys que van viure moments inoblidables en edicions anteriors del recital i que, desgraciadament, ens han deixat per sempre», assenyala l'organització.

Compartir el artículo

stats