Síguenos en redes sociales:

Gandia llança el repte solidari «Un libre, una exposició»

L'objectiu es que cada any es publique un llibre amb il·lustracions d'artistes que seran venuts per a incrementar els fons d'investigació contra el càncer

Gandia llança el repte solidari «Un libre, una exposició»àlex oltra

L'Ajuntament de Gandia ha encetat el projecte «Repte Solidari» de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, amb l'objectiu que cada any es publique un llibre de poesia o narrativa amb il·lustracions d'artistes que seran venuts per a incrementar els fons per a la investigació contra el càncer.

El repte l'inaugura el poemari «El Ojo cósmico», d'Adriana Serlik, que es presentarà el 13 de desembre, a les 19.30 hores, al Saló de Corones del Palau Ducal dels Borja amb recital i actuació musical de Sixte Escrihuela Burguet.

Tot seguit s'obrirà, a la sala Carroç i Centelles del mateix Palau Ducal, l'exposició de les obres dels il·lustradors Ana Amesti, Antoni Durà, Borja Avargues, César Blay, Chi-Chang Hsieh (Taiwan), Federico Romaguera, Félix Toledo, José Climent, Josep Basset, Lety Sanz, Lluís Romero, Pere Millet, Pilar González, Sandra Díaz, Teo Brunet, Teresa Cháfer i Xaro Bonilla.

Els llibres es poden adquirir per 10 euros i les il·lustracions amb una espècie de subhasta.

En «El Ojo cósmico» Adriana Serlik narra, a través del llenguatge poètic, el seu propi procés pel càncer i el linfoma, «totes les meues pors i, després, el repte de seguir vivint... Al 2005 em van donar tres anys de vida i estem quasi al 2020. Per tant, no s'ha de perdre l'esperança, ja que el càncer no és sinònim de mort, sinó de vida o una malaltia crònica».

Aquest projecte ha estat presentat aquesta setmana per la regidora de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, l'escriptora, Adriana Serlik, la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra i la presidenta de l'AECC Gandia, Maribel Codina.

Pulsa para ver más contenido para ti