El Festival Hostes que organitza LaCasaCalba i que des de fa cinc temporades té la seua seu al Teatre del Raval de Gandia, continua a les 19 hores de hui dissabte, 25 de gener, amb la jornada Hostes mediterrani de la mà d'Aljub i Andrés Belmonte Trio. Hostes es una trobada cultural que convoca cada any un ventall en miniatura del que s'està coent en relació a les músiques tranquil·les.

Aljub presentarà el seu treball «16 anys en 16 cançons», disc enregistrat en directe al Teatre del Raval amb el qual la formació revisita algunes de les seues cançons anteriors i en presenta de noves, totes amb el so que els ha caracteritzat amb instruments de sonoritats orientals, ritmes d'amalgama i solos instrumentals d'una maduresa assolida pels seus integrants amb Joansa Maravilla al capdavant. La formació valenciana de música d'arrel és una de les més interessants i consolidades del panorama musical actual.

En la línia d'aquesta sonoritat, Andrés Belmonte Trio presentarà Tariq (literalment 'camí' en àrab), un treball que aglutina ressons musicals provinents dels viatges de Belmonte a través del Mediterrani de d'Egipte i la música àrab a la música clàssica otomana, les seues arrels valencianes i el jazz. Amb un toc personal a la mescla, aquest trio ens convidar a una festa, un ball a través de la música i de la trobada entre les cultures àrab i valenciana.

Les actuacions del Festival Hostes estan adreçades a tots els públics. Les entrades anticipades ja estan a la venda en la web www.teatreravalgandia.org i també les podran trobar en la taquilla del teatre des d'una hora abans de cada funció. També es poden comprar abonaments per assistir a tot el festival a un preu promocional fins al primer dia de concerts. Més informació: www.teatreravalgandia.org - www.lacasacalba.org